Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Храна" - страница 25
Когато говорят за храна, само невежите и болните хора не проявяват към нея нужния интерес.
Лаура Ескивел
Катастрофата на Грийн Хорнет остави Луи и Фил в най-отчаяната физическа крайност, без храна, вода или подслон. Но на Куаджалейн пазачите се опитваха да ги лишат от нещо, което ги е поддържало, въпреки че всичко останало беше загубено: достойнството.
Лаура Хиленбранд
Можех да разбера защо хората от Афганистан чак през Пакистан, Индия и Непал имат такива стоически възгледи. Тяхната съдба беше да живеят тук, така че можеха да го приемат с достойнство и признателност. Не беше всичко лошо. Имаха много вода, храна, подслон и паша и щом се свежда до това, какво повече ти трябва?
Левинсън Уд
Бавачка е жена, която живее в апартамент, но апартаментът не е неин. Тя отглежда деца, учи ги как да ходят, как да говорят; тя им дава храна - но тези деца не са нейни деца. Така че тя е на много двусмислено място.
Лейла Слимани
"Пожелавам по-добър живот. Пожелавам храна за децата си. Иска ми се сексуалното насилие и експлоатацията в училищата да спрат." Това е мечтата на африканското момиче.
Лейма Гбоуи
- Защо не харесваш храните, които аз харесвам? - пита той понякога. - Защо не харесваш храните, които приготвям?
Лидия Дейвис
Италианската храна е сезонна. Тя е проста. Тя е хранително издържана. Тя е ароматна. Цветна е. Това са всички неща, които създават добро изживяване при хранене и това е добро за вас.
Лидия Матичио Бастианич
В природата на италианците е да живеят живот с положителен тон и да празнуват поканите, които идват в живота. Италианската храна е толкова благоприятна за всичко това.
Лидия Матичио Бастианич
Когато казвам "Всички на масата и яжте", имам предвид това. Това е лепилото, центърът, който държи семейството, който дава сигурност. Добрата храна привлича всички на масата.
Лидия Матичио Бастианич
Има история на италианската храна, която датира от хилядолетия, и има основна стойност на уважението към храната. Америка е млада и няма това.
Лидия Матичио Бастианич
Храната е култура. Храната е идентичност, отпечатък на това кой сте.
Лидия Матичио Бастианич
Ако сте като мен, храната е средство за комуникация. Това е израз на любов и обич.
Лидия Матичио Бастианич
Имахме нашата пшеница. Сами си направихме зехтин. Направихме нашето вино. Имахме кокошки, патици; имахме овце, крави, мляко. Така че бях отгледан в много проста ситуация, но разбирайки наистина храната от земята... същността на храната и вкусовете. И тези спомени, които взех със себе си и мисля, че се задържаха.
Лидия Матичио Бастианич
С Индустриалната революция производството на храни беше делегирано на големи компании, за да могат жените и мъжете да бъдат в работната сила, да се приберат вкъщи, да залепят нещо във фурната и да ядат. Това се превърна в голяма индустрия, която няма любовна афера с храната, нито наистина се притеснява да ви подхранва или да ви дава правилното хранене.
Лидия Матичио Бастианич
Храната храни душите ни. Това е единственият велик обединител във всички култури. Масата предлага убежище и място за събиране за единство и разбирателство.
Лидия Матичио Бастианич
Защо мислите, че милениалите са толкова любители на храната? Това е начинът, по който се отнасят един към друг.
Лидия Матичио Бастианич
Просто трябва да се чувствате комфортно с храната и собствената си кулинарна култура, каквото и майка ви и баба ви да знаят.
Лидия Матичио Бастианич
Когато поканите приятели, особено за храна, с храната искате да изпратите послание на обич, на признателност, на празник. Но и на културата – кое е вашето семейство.
Лидия Матичио Бастианич
Мисля, че хората го правят твърде систематично по някакъв начин, като че ли е химична формула. Храната не е такава; храната е много прощаваща. Свързването и създаването с много хранителни елементи може да бъде забавно и вълнуващо.
Лидия Матичио Бастианич
Всичките ми книги са за автентичната италианска храна в Италия и носят това послание за проста и автентична храна.
Лидия Матичио Бастианич
Храната е нещо като входната ми карта във всичко. Храната отваря вратите... защото храната е мир. Добре е; положително е.
Лидия Матичио Бастианич
Като готвите с децата си, можете да им помогнете да разберат, че храната е мощен инструмент за свързване на човешките същества.
Лидия Матичио Бастианич
Предишна
1
...
24
25
(Текуща)
26
...
28
Следваща