Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Храна" - страница 11
Греши този, който смята, че постът е само във въздържането от храна. Истинският пост е отдалечаване от злото, обуздаване на езика, отстраняване на гнева, укротяване на похотите, прекратяване на клеветите, лъжата и клетвопрестъпленията.
Йоан Златоуст
Не знам нищо което да е по-сгряващо, от горещата храна, чаят и добрата компания.
Робин Хоб
Животът ми се промени, защото някой нахрани семейството ми на Деня на благодарността, когато бях на единадесет години. Не храната ме промени, а фактът, че се е грижел непознат. Това промени живота ми. Това ме превърна в човека, който съм днес и съм през последните 37 години. Всичко, което излезе от това, онзи прост акт за получаване на резултат.
Антъни Робинс
Идеята е да се намери частица святост във всичко - храна, секс, печелене и харчене на пари, деца, разговори с приятели. Всичко може да се разглежда като чудо, като част от Божия план. Когато можем наистина да видим това, ние подхранваме душите си.
Харолд Кушнер
По времето, когато навършите 88 години, сте консумирали 300 тона храна, въздух и вода.
Бъкминстър Фулър
Ние започваме да разбираме, че в живота има неща, които ни помагат в течение на деня. Все едно, дали разходка в парка, гледка от прозореца или добра вана е нещо. Даже храната, която ви харесва, или приятеля, на когото искате да се обадите. Това помага да решавате всички тези неща в нашата глава.
Ал Пачино
Майката е мъртвото сърце на семейството, което харчи доходите на баща си за потребителски стоки, за да подобри средата, в която той се храни, спи и гледа телевизията.
Джърмейн Гриър
Нашето поражение винаги се подразбираше в победата на другите; нашето богатство винаги е генерирало нашата бедност, като е подхранвало просперитета на другите - империите и техните местни надзорници. В колониалната и неоколониалната алхимия златото се превръща в скрап, а храната в отрова.
Едуардо Галеано
Не можете да се доверите на хора, които имат толкова лоша кухня. Това е страната с най-лошата храна след Финландия.
Жак Ширак
Рецептата за успешен филм е проста: секс и насилие - това е истинската храна за очите.
Итън Хоук
Консуматорското общество има алергия към духовната храна.
Валентин Домил
Мисли, мисли и... накрая измисли, че от яденето по-добра храна няма.
Веселин Георгиев
Който храни голи надежди, няма да се види облечен.
Веселин Георгиев
Щастието има нужда да се храни не само със спомени от миналото. Нуждае се и от мечти за бъдещето.
Жоржи Амаду
Другите ще вярват във вас, само ако вие вярвате в себе си. Ще се настроят на вълната на вашите мисли и ще хранят чувствата, които вие храните към себе си.
Наполеон Хил
Отдихът храни тялото и дава храна на духа, а прекаленият труд вреди на тяло и дух.
Овидий
Месоядството води към страдания, нещастия и болести. За да се излекува от тях, препоръчват на човека вегетарианска храна. Следователно вегетарианството не е нищо друго, освен метод за лекуване.
Петър Дънов
Концертът не е само музика, нали? И ресторантът не е само храна. Това е още и радост, и общуване, и развлечение.
Сет Годин
Кучетата трябва да се подчиняват напълно, трябва да чакат да им позволят да си ядат храната, а не да се нахвърлят върху нея само защото тя е сипана и е на земята. Това е много силен момент на подчинение - да чакат за позволение да си изядат храната.
Сизар Милан
Всеки път на кучето се дава храна, когато то се откаже от агресивното си поведение. Така в ума му се затвърждава, че това, което е добро за него, е спокойното и послушно състояние.
Сизар Милан
Учението е най-питателната храна за ума.
Шарл дьо Сент-Евремон
Опитай да се научиш да вдишваш дълбоко, истински да усещаш вкуса на храната, докато се храниш и, когато спиш, наистина да спиш. Опитай толкова силно, колкото ти е възможно да бъдеш жив с цялото си същество и, когато се смееш, смей се с цяло гърло. И когато се ядосаш, бесней на воля. Опитай да бъдеш жив. Достатъчно скоро ще си мъртъв.
Ърнест Хемингуей
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
28
Следваща