Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дом" - страница 5
Ако културата е къща, тогава езикът е ключът към входната врата и към всички стаи вътре. Без език... ще се загубиш, ще останеш без дом, без пълна самоличност.
Халед Хосейни
Не се прибирате от офиса, за да прекарвате времето си с друга работа. Надявам се да се прибереш у дома при някой, с когото можеш да си прекараш добре.
Хелън Фишер
Носталгията по дома удря най-силно сред тълпата в голям, чужд град.
Христос Циолкас
Жените са жертви на тази патриархална култура, но те са и нейни носители. Нека имаме предвид, че всеки потискащ мъж е бил отгледан в границите на дома на майка си.
Ширин Ебади
Индия за мен е трудна страна. Това не е моят дом и не може да бъде моят дом; и въпреки това не мога да го отхвърля или да съм безразличен към него; Не мога да пътувам само за забележителностите. Аз съм твърде близък и твърде далечен.
В. С. Найпол
Трябва да позволим всеки ден от живота ни да представлява здравословно затваряне сега! Когато живеем за любов, това е най-естествено, защото всички наши асоциации ще бъдат качествени асоциации, в които споделяме нашето състрадание, решителност и осъзнавания и получаваме същото от другите. Това е технологията за това как да празнуваме живота сега и да живеем с подходяща подготовка и откъсване, така че да овладеем науката за умиране преди смъртта, така че да се свържем с би трябвало и неговия дом - духовния свят. В края на краищата смъртта е да премахне всичко фалшиво и второстепенно. Аз съм този нисък просяк, който отчаяно се опитва да умре, преди да умре.
Бхакти Тиртха Свами
Ако някой често е атакуван от негативни същности, това се дължи на замърсено съзнание, което трябва да бъде надградено. Отрицателното същество не обича да посещава чист ум толкова, колкото плъхът не обича да ходи на чисто място. ... Поставянето на духовни атрибути около дома и недопускането на никакви негативни дейности в околната среда може да ви помогне много. Това може да означава да помолите приятели и близки да се въздържат от пиене, пушене, вземане на наркотици, клюки или извършване на каквато и да е дейност, която не насърчава духовната мисъл и действие.
Бхакти Тиртха Свами
Един от най-мощните начини за одухотворяване на дома е създаването на свещено пространство, олтар или стая, използвана само за медитация, молитва или духовно четене. ... Вашето свещено място ще се превърне в зона на високи духовни вибрации, които ще засегнат цялата къща, като по този начин ще привличат благочестиви личности. Наличието на свещено място също ще ви напомня, че домът ви принадлежи на Бог и че вие сте просто неговият пазач.
Бхакти Тиртха Свами
...ако наистина ви е грижа за някого, не трябва да се притеснявате как този човек може да ви възприеме. Приятелите или членовете на семейството може да се чувстват обезпокоени, че няма да вземате наркотици, да пиете алкохол или дори да ядете месо с тях и че няма да им позволите да правят тези неща във вашия дом. Не забравяйте обаче, че да се грижите за другите хора означава, че не искате да ги видите да си причиняват вреда. Ако човек не иска повече да общува с вас, тогава нямате нужда от такъв вид общуване.
Бхакти Тиртха Свами
Шест часа на ден живеех в училищна дисциплина в активни сношения с хора, никой от които не беше познат на тези вкъщи, а останалите часове от двайсет и четири, които прекарах у дома, или с роднини на хората у дома, никой от които са били известни на никого в училище.
Георг Брандес
Тогава бях у дома в света на фигурите, но не и в този на ценностите.
Георг Брандес
Кухнята е сърцето на всеки дом, в по-голямата си част. Той предизвиква спомени за вашата семейна история.
Деби Мазар
Книгите за мен са дом. Книгите не правят дом - те са едно, в смисъл, че точно както правите с врата, отваряте книга и влизате вътре. Вътре има различен тип време и различен тип пространство.
Джанет Уинтерсън
Не лъжете. Знаете, че обичате да разглеждате, но не и да купувате. Открих, че не съм пространство, където хората искат да живеят, поне не без първо да украсяват. И това е инатът в мен: не искам да бъда нечий малък дом.
Джанет Уинтерсън
Любопитните винаги са в някаква опасност. Ако сте любопитни, може би никога няма да се приберете у дома.
Джанет Уинтерсън
Единственото, което ме обижда най-много е, когато се разхождам до банка и виждам реклами, които се опитват да убедят хората да вземат втори ипотеки в дома си, за да могат да отидат на почивка. Това наближава злото.
Джеф Безос
Три процента от всички нови домове са специално построени за пенсионери. Наричат ги гробове.
Джими Кар
Нашият дом е от стъкло и нашият живот е от стъкло, и ние нищо не можем да направи, за да се защитим.
Джойс Каръл Оутс
Мисля за сигурността на клетките. Как насилието, жестокостта, потисничеството се превръщат в своеобразен дом, познат модел, клетка, в която знаем как да действаме и да се дефинираме...
Ева Енслър
Зимата е време за комфорт, за добра храна и топлина, за докосване на приятелска ръка и за беседа до огъня: това е времето за дома.
Едит Ситуел
Той е най-щастлив, бил той крал или селянин, който намира спокойствие в дома си.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Това не е шега: наистина ми харесва да съм у дома.
Карл Пилкингтън
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
28
Следваща