Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дом" - страница 4
Търсещият щастие е като пияния, който не може да улучи пътя към дома си, но знае, че има дом.
Волтер
Ако искате да направите щастлив целият свят, отидете си у дома и... обичайте семейството си!
Майка Тереза
Домът е хора. А не място. Ако се върнеш там, след като хората са си отишли, ще видиш там само онова, което вече го няма.
Робин Хоб
Ами, да. Най-важното като имаш много спомени е, че трябва да отидеш някъде след това, където можеш да си ги спомняш, нали разбираш? Трябва да спреш. Всъщност никъде не си бил, преди да си се прибрал у дома...
Тери Пратчет
Когато спътниците му пожелаха да се върнат в страната си и го попитаха какво послание иска да отнесат у дома, той им нареди да кажат следното: че децата трябва да бъдат снабдени с имущество и ресурси от вид, който да може да плува с тях дори от корабокрушение.
Витрувий
Тази планета изглежда е в толкова жалка форма. И никога не мога да мисля за останалата част от Вселената, без да се върна у дома и да си помисля какви ще са последиците за живота тук, ако наистина имаме някакво категорично доказателство за извънземен живот.
Ан Друян
Срещат се различни режисьори. Има такива, за които две плюс две винаги е равно на четири, но те все пак искат от теб да им помогнеш в сметките. А има и режисьори, които просто те хвърлят в стаята, заключват вратата, а след това запалват дома и включват камерата.
Майкъл Пит
Чрез никакъв божествен дизайн или космически план ние сме наследили мантията на пазителя на живота на земята, единственият дом, който някога сме познавали.
Майкъл Шърмър
Африка за африканците... у дома и в чужбина!
Маркъс Гарви
Аз не съм Толстой, че в старостта си да странствам, и не съм Гогол, че да изгоря свой роман. И не съм играч - нямам любов към рулетката. Моята страст наистина е семейството и дома. Искам да живея, като японец: нищо излишно.
Михаил Боярски
Съвършенството е сатенено ковчеже на креативност и оригиналност. Ако сте перфекционист, поне спрете да казвате на всички, че сте един и се опитайте да го преодолеете сами, сами в дома си с изключено осветление.
Огастин Бъроуз
Често, преди да се върна у дома, щях да извървя дълъг и заобиколен път и да мина покрай спокойни укрепления, откъдето имах гледки към други провинции и гледка към далечната страна.
Пиер Лоти
Хората са отговорни възрастни у дома. Защо изведнъж ги превръщаме в юноши без свобода, когато стигнат до работното място?
Рикардо Семлер
Когато баща, отсъстващ през деня, се прибира у дома в шест, децата му получават само неговия темперамент, а не неговото учение.
Робърт Блай
Децата не трябва да растат в дом, където хората не се обичат едни други.
Анна Гавалда
Притежаването на дом е крайъгълен камък на богатството... както финансовото богатство, така и емоционалната сигурност.
Сузи Орман
Но аз съм убеден, че онези евреи, които днес стоят настрана със злобна усмивка и с ръце в джобовете на панталона си, също ще искат да живеят в нашия красив дом.
Теодор Херцел
Ако някой мисли, че евреите могат да крадат в земята на бащите си, той заблуждава или себе си, или другите. Никъде идването на евреи не се забелязва толкова бързо, както в историческия дом на евреите, поради самата причина, че това е историческият дом.
Теодор Херцел
Еврейският народ не искаше нищо от своите синове, освен да не му се отказва. Светът е благодарен на всеки велик човек, когато му донесе нещо; само бащиният дом благодари на сина, който не носи нищо освен себе си.
Теодор Херцел
Палестина е нашият незабравим исторически дом. Самото име би било сила с невероятна сила за свикване на нашите хора.
Теодор Херцел
Моят дом е зона, свободна от студ.
Тилда Суинтън
Баща ми беше запазил емоционална привързаност към церемонията на родителския си дом, без да му позволи да повлияе на интелектуалната му свобода.
Франц Боас
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
28
Следваща