Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дом" - страница 20
Аз съм голям музикален фанатик, и ми харесва да бъда у дома, да седя в стаята ми и да свиря на пиано когато никой не е наоколо.
Бен Барнс
Домът е мястото, където можете да бъдете себе си.
Адам Гидуиц
Повечето велики произведения на въображението бяха предназначени да ви накарат да се почувствате като непознат в собствения си дом. Най-добрата художествена литература винаги ни принуждаваше да поставяме под въпрос това, което приемахме за даденост. Той постави под съмнение традициите и очакванията, когато изглеждаха неизменни.
Азар Нафизи
На летището в Дамаск тя беше унижена от това, което се предполагаше, и когато се върна у дома, се почувства ядосана заради това, което би могла да бъде.
Азар Нафизи
ООН е дом на лъжци.
Бенямин Нетаняху
Когато е празен в стомаха и навън вали дъжд, а вие сте сами у дома, толкова е хубаво да знаете, че можете да подкрепите с нещо, дори и да е само чаша черно и горчиво кафе.
Бети Смит
Искам да мисля, че в един справедлив свят хората, които рискуват живота си за страната си, не се прибират у дома, за да бъдат застреляни от тези, които се опитват да защитят.
Биби Ийстън
Ние сме единствените животни, които оставят децата ни да се върнат у дома.
Бил Козби
Ако не можехте да познаете човека, чието тяло беше първият ви дом, тогава кого бихте могли да познаете?
Брит Бенет
Някои хора са като победен воин: приемат поражението, отиват на работа, връщат се у дома, гледат телевизия мълчаливо. Това е като затвор. Можете да получите доживотна присъда в затвора и същото е и в градовете.
Бурхан Сьонмез
Имах пациенти, които не умряха, защото имаха твърде много домашни любимци, за които да се опитат да намерят домове. Ето защо жените живеят по-дълго от мъжете със същите здравословни проблеми.
Бърни С. Сийгъл
Книгата е нещо устойчиво, което идва само в свят, където уютът и покоят е в дома, когато човек е сит и спокоен, ето тогава той вечер може да седне покрай огъня, да погали котката и с любов да разтвори книга. Това са вълшебни минути!
Валентин Пикул
Новините не обичат да стоят у дома.
Василий Ливанов
Разумните мъже имат важна работа; нямат много свободно време, което да прекарат със съпругите си. Само безделни мъже имат време да прекарат у дома със семействата си.
Айше Кулин
Връщането към обичайното всъщност много прилича на завръщане у дома от много дълго пътуване.
Гай Гавриел Кай
Прекариатът може да бъде разделен на три допълнителни групи - атависти, които гледат назад към изгубеното минало; носталгици, които търсят с нетърпение подарък, дом; и прогресивни, които търсят загубено бъдеще.
Гай Стендинг
Прекариатът е изправен пред хронична несигурност за това какво да прави, за това какви доходи да очаква, за държавните обезщетения, които може да се дължат, за техните взаимоотношения, домовете им и за професиите, които реално могат да очакват.
Гай Стендинг
Винаги ми се иска повече време у дома, в ресторантите или в шоутата.
Гай Фиери
До 1600 г. типичният европейски дом имаше единична стая и семействата се тълпяха около огъня през по-голямата част от годината, за да се стоплят.
Даниел Левитин
Израснах в много артистичен, културен дом, но без никаква духовност. Родителите ми бяха светски материалисти, така че възприемах изкуството като алтернативна стойност.
Даниел Пинчбек
Във луксозния ви дом в Лондон наистина липсват истински проблеми.
Дебора Леви
Животът си струва само да се живее, защото се надяваме, че ще се подобри и всички ще се приберем безопасно у дома. Но опитахте и не се прибрахте безопасно у дома. Изобщо не се прибрахте.
Дебора Леви
Предишна
1
...
19
20
(Текуща)
21
...
28
Следваща