Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дом" - страница 10
Обичам да живея в домовете на други хора. Харесва ми да бъда гост. Аз съм евтин гост. Когато човек живее в дома на друг, той може да влезе в психическото царство на този човек.
Йежи Кошински
Разгледайте книгите, които други хора имат в домовете си.
Йежи Кошински
Децата растат и откриват, че светът не е такъв, какъвто изглеждаше от четирите стени на домовете им. Човечеството като цяло прави същото.
Карло Ровели
Всичко около вас, особено вашата домашна среда, отразява вашето вътрешно аз. Така че, променяйки дома си, вие променяте и възможностите в собствения си живот. Премахването на пречките пред хармоничния поток на енергия във вашата жизнена среда създава повече хармония в живота ви и пространство за прекрасни нови възможности, които да дойдат при вас.
Карън Кингстън
Разбира се, ние в Европа също имаме епидемия, структурно сексуално насилие. Насилието винаги е тъмната сърцевина на господството. Мъжете, които сега идват при нас от ислямските културни кръгове, разбира се, са оформени от условията там, които все още са много по-стари, отколкото тук. Това е проблем, който пренебрегваме твърде дълго. В името на фалшивата толерантност приехме, че жените се държат у дома като затворници и са женени насила.
Алис Шварцер
Създавате свят далеч от дома и правите нови стаи за себе си. Но когато се приберете у дома в старите си стаи, светът, който сте създали за себе си, престава да бъде истински. Изглежда всичко се руши. Всеки, който е изпратен в интернат, може да го разбере.
Колм Тойбин
Никога няма да забравя светлия септемврийски ден, стояща на бюрото ми в Белия дом, когато младият ми асистент каза, че самолет е ударил Световния търговски център - и след това втори - и трети, Пентагона.
Кондолиза Райс
След години работа в професионални кухни и след това прекарване на толкова много време в много различни кухни за дома, разбрах, че на пазара има огромна пропаст, където имаш хора, които разработват съдове за готвене, но всъщност не готвят.
Къртис Стоун
В Лос Анджелис успехът се измерва с височината на стените около вашия дом и размера на този дом. Според мен това е просто жалко.
Алън Рикман
Къде са сега воините от света на духа? Къде са тези, които издигат глас за истина, които ни водят към доброта, красота, сила и здраве? Къде са тези, които изричат сърдечни думи, които ще ни отведат от пустинята? Домовете ни са изчезнали и нацията е унищожена, но ние нямаме Йеремия, който да извика последната си тъжна песен на света и на потомството.
Лу Сюн
Нашият истински дом е мястото на абсолютен покой, пълно приемане и съвършена любов.
Майкъл Нютън
Днес може да изглежда трудно, че не можем да отбележим тази специална годишнина, както бихме искали. Вместо това си спомняме от домовете си и от прага си. Но нашите улици не са празни; те са изпълнени с любовта и грижата, която изпитваме един към друг. И когато гледам страната ни днес и виждам какво сме готови да направим, за да се защитаваме и подкрепяме един друг, казвам с гордост, че ние все още сме нация, която онези смели войници, моряци и летци биха признали и на която биха се възхищавали.
Елизабет II
Ако си се запътил на гости у приятел, то отношението на децата му, още преди да си влязъл в дома, ще ти каже дали си почитан от своя приятел. Ако децата те посрещнат радостно, можеш да си сигурен, че приятелят ти те обича и ти си му скъп. Но ако децата му не излязат да те посрещнат, то значи и приятелят ти не желае да те вижда. Тогава обърни се и без да се замисляш си се върни у дома.
Менандър
Ако бях на резервната скамейка, щях да се прибера у дома.
Джони Милър
Хората често образоват децата си по същия начин както градят домовете си – съобразно някакъв план, който считат за хубав, но без да се съобразят с предначертанията, за които са създадени.
Мери Уъртли Монтегю
Трудно е да се преговаря с хора, които дори у дома си говорят шепнешком, защото се страхуват, че американците ги подслушват.
Владимир Путин
Мирът, както и благотворителността, започват от дома.
Франклин Делано Рузвелт
Истинската индивидуалност се ражда навсякъде - само не и у дома.
Макс Биърбом
Нашата моторна кола е нашата върховна форма на поверителност, когато сме далеч от дома.
Маршал Маклуън
Като отговор на въпрос, какво преимущество дава живота в Белият Дом: - Ако вие нужен водопроводчик, той винаги идва навреме.
Нанси Рейгън
Интернет икономисва пари, интернет икономисва време. Но той убива отношенията. Помня, че когато живях в малък град и пощата там беше място за общуване. У дома нищо не се доставяше, понеже сутрин хората отиваха, взимайки кореспонденцията, общуваха.
Ноам Чомски
Дом в който цари щастие, не може да бъде твърде малък.
О. Хенри
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
28
Следваща