Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Политика" - страница 9
Обичам да се снимам в киното, понеже тук всичко зависи от теб. Това не е бизнес и не е политика. Ако си добър актьор, ти ще се справиш.
Мики Рурк
Не съм достатъчно умна, за да бъда в машинации и истинска политика.
Натали Дормър
Хората, които са в политиката, за да са прави през цялото време, би било по-добре да се захванат с риболов на муха. По-малко опасно е. Политиката, която не се прилага в реалния свят и не се справя с истинските предизвикателства, парадокси и агонии, е хоби.
Нийл Кинък
В момента сме в толкова нестабилен политически климат. Мисля, че те не искаха убийците да не успеят поради общественото мнение и политика, в сравнение със собствените си достойнства. Мога да уважавам това.
Нийл Патрик Харис
Да се твърди, че Световната банка е просто разширение на външната политика на САЩ е просто грешно.
Николас Стърн
Политиката е, когато хората избират думите и действията си въз основа на това как искат другите да реагират, а не въз основа на това, което наистина мислят.
Патрик Ленсиони
Политиката е опит за постигане на власт и престиж без заслуги.
Патрик О'Рурк
Фискалният консерватизъм е просто лесен начин да изразим нещо, което е малко по-трудно, а именно, че размерът и обхватът на правителството и наистина размерът и обхватът на политиката в живота ни, са станали неудобни, тромави, натрапчиви и неефективни.
Патрик О'Рурк
Не мисля, че съм имал голям успех в прогнозирането на политиката или социалните промени, нито наистина съм се опитвал.
Пол Кругман
Добрият закон включва ангажимент за прозрачност и настояване никое лице или образувание с конфликт на интереси да не оказва влияние върху решенията на публичната политика.
Пол Ромър
Изкуството е игра и трансцендентни значения, които не се свеждат до политика.
Рейчъл Къшнър
Голяма част от политиката в изкуството е просто институционална критика, която според мен не е чак толкова политическа.
Рейчъл Къшнър
Трябва да приемем очевидно очевидния факт, че токсичната среда може да разболее хората и че никаква медицинска намеса не може да ни защити. Общността в здравеопазването трябва да се превърне в мощно политическо лоби за екологична политика и законодателство.
Андрю Уейл
Тъй като интелигентният избор на публични политики изисква както техническо разбиране, така и чувствителност към включените ценности, в съвременните демократични страни се е развила форма на специализирана интелектуална дейност, която има тенденция да комбинира двата аспекта на политиката.
Робърт Дал
САЩ обезсмисля Китай заради политиката си за обменни курсове, която Вашингтон не харесва. Но едностранчивият натиск върху Китай да промени валутния си курс е неуспешен.
Робърт Мъндел
Външната политика може да означава няколко неща, не само външната политика в тесния смисъл. Тя може да обхваща външната политика, отношенията с развиващия се свят и разширяването.
Романо Проди
Демокрациите трябва да имат равновесие... и заплитането на политика и информация трябва да бъде сведено до минимум.
Романо Проди
Ако направим национална политика, че ще подкрепяме дребните фермери по начина, по който подкрепяме агробизнеса, внезапно ще видим промяна по отношение на цената на органичните храни.
Рут Райшил
Сред шепата британски дипломати и военни, запознати с тайната политика на тяхното правителство в Близкия изток - че арабите са насърчавани да се бият и умират въз основа на обещания, които вече са били продадени - имаше много хора, които смятаха тази политика за крайно срамно, оскърбление на британското достойнство.
Скот Андерсън
Изкуството на политиката и изкуството на режисурата - това са близки области.
Станислав Говорухин
Но преходите от политиката на насилие към демократичен компромис винаги са разхвърляни.
Тимоти Гартън Аш
Съзнанието ни позволява да развиваме инструментите на културата - морал и справедливост, религия, изкуство, икономика и политика, наука и технологии. Тези инструменти ни позволяват известна доза свобода в конфронтацията с природата.
Антонио Дамазио
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
29
Следваща