Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Политика" - страница 28
Жените в политиката са толкова малобройни, защото не е лесно да гримираш две лица.
Морийн Мърфи
Аз имам врагове и искам те да си останат такива. Те никога не могат да бъдат лоялни приятели никому и в нищо. Аз насочвам ударите си срещу тях при всеки удобен случай. По-добре е да изгубиш битка заедно с верен приятел, отколкото да я спечелиш с враг. Човек не губи битката, щом се бори заедно с верни приятели, защото заедно могат отново да се борят за същите неща. Това е причината, поради която аз никога не съм обичал политиката и политиците. Те винаги си сменят позицията – разменят си лоши партньори в политиката си.
Джордж Патън
Една партия, която е грабила, крала има ли място в политиката? Няма. Аз не мисля, че моята партия е такава. Това е обида за БСП, мисля, че това е клевета.
Румен Петков
Вариант 1. Или ще бъде федерална обединена държавна структура - Съединените европейски щати, или ще се прави на базата на отделни договори, споразумения - няма значение, важен е резултатът... Има много анекдоти относно това: както и да постъпиш през брачната нощ, резултатът трябва да е един и същ.Вариант 2. Единна икономическа зона не може да работи ефективно без единна бюджетна и фискална политика... Как ще стане това? Знаете ли, има един анекдот: без значение как се държите през брачната нощ, резултатът накрая трябва да е същият.
Владимир Путин
"Може би защото по лоша традиция българската политика се схваща само като правене на избори, а не като управление и като алтернатива на управлението." - Разсъждения пред в. Труд върху това защо се търси негова алтернатива на президентските избори през 2006, след като той си е затвърдил позициите с тристранната коалиция.
Георги Първанов
В политиката е като в кухнята - накрая жените мият чиниите...Не знам дали тестостеронът е виновен или друго, но нещо кара мъжете да изпадат в много агресивни състояния.
Антония Първанова
Не мога да се примиря с компромисите, които се вършат. Компромиси се вършат с всичко в тази страна - и в политиката, и в малкия екран, и в живота, не желая да върша толкоз взаимни отстъпки. Но когато станат поредност, резултатът не е окей.
Димитър Рачков
Политиката е втората най-стара професия. Мисля че е твърде близка до първата.
Роналд Рейгън
Цял живот съм гледал политиката от улицата.
Симеон Сакскобургготски
Делото на Левски не е поезия, скъпи съратници! Делото на Левски не е афоризми и лозунги. Делото на Левски е политическа практика и точно тук искам да ви кажа, че ние, българските националисти поемаме щафетата на тази политика.
Волен Сидеров
Политика – призвание, отговорност и компетентност, а не който най-много е викал по митингите.
Иван Славов (философ)
Най-разпространената управленска грешка е да стоиш вкопчен в трупа на една мъртва политика.
Робърт Гаскойн-Сесил, лорд Солсбъри
"Модерните държави осъзнават, че е в техен интерес да следват общоприетите международни норми на поведение дори с цената на отказ от националния си суверенитет!" - казано на лекция на Петър Стоянов в Клуба за световна политика в Сан Франциско, 01 септември 2000.
Петър Стоянов
Съдът на победителите над победените никога не може да бъде безпристрастен с каквито и формалности да го прикрива юриспруденцията. В този процес ние приехме руската идея за тези дела - правителствената политика, а не справедливостта, нещо съвсем чуждо на англосаксонската традиция. Прикривайки политиката под формата на съдебна процедура, ние можем да опорочим цялата идея за правосъдието в бъдеща Европа... Нюрнбергските процеси нарушават основното начало на американското правосъдие, че никой не може да бъде съден по закон, приет след като престъплението е извършено!
Робърт Тафт
Таблоидната политика неминуемо ражда таблоидна икономика, а след това таблоидно изкуство, после таблоидна журналистика и накрая таблоиден живот от десет часа дневно зомбиране пред телевизионните програми. Това не е случайност. Това е нечий политически проект...
Александър Тиянич
Два пъти са ме канили да ставам депутат, но ако вляза там, ще искам да крада и затова не смея да вляза в политиката.
Емил Трифонов
Днес всички тези стари истини за връзката между войната и политиката или за насилието и властта са вече неприложими. Втората световна война не бе последвана от мир, а от студената война и от създаването на военно-промишлен комплекс.
Хана Аренд
Никой, чиито мисли са заети с история и политика, не може да не бъде наясно за огромната роля, която насилието винаги е играло в човешките дела; и на пръв поглед е доста изненадващо, че до насилието се прибягва толкова рядко в специални случаи.
Хана Аренд
По върховете на властта хората си правят взаимни услуги, което всъщност превръща политиката в свят на взаимообвързаност. Неочаквания вот на някой от нашите депутати по повод на законопроект или постановление може да се разбере като връщане на услуга, дължима на предлагащия законопроекта.
Робърт Чалдини
В САЩ съм вече 50 години, но никой никога не ме е питал какъв си, що си, в какво вярваш, в какво не вярваш. Възхищавам се на американците, че са успели да поставят религията вън от политиката. Вярвам в силата на американската демокрация и ако един ден се окажа на нулата и трябва да започна живота си отново, ще мия чинии, но няма да напусна САЩ.
Шефкет Чападжиев
Нещастието на човечеството, разглеждано като организирано общество, е, че в морала и в политиката може да се използва определението "зло е това, което е вредно", но не и да се каже "добро е това, което е полезно", защото полезното в даден момент може дълго или винаги след това да вреди.
Никола дьо Шамфор
Хората доста по-често се се замисляли над понятието "политика", отколкото е било необходимо. Доста по-малко са умеели да забелязват реалната политика.
Освалд Шпенглер
Предишна
1
...
26
27
28
(Текуща)
29
Следваща