Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Политика" - страница 26
Армията няма да чуе нищо за политиката от мене и в замяна очаквам да не чуя нищо за политиката от армията.
Хърбърт Аскуит
При демокрацията всяка една малка погрешна идея може да се разрасне до национална политика.
Ашли Брилиант
В политиката, както и във философията, моите принципи са малко и прости. Водещият от тях, и всъщност този, който обхваща повечето други, е да бъдем честни и справедливи към себе си и да го извличаме от другите, като се намесваме възможно най-малко в техните дела, където нашите не са замесени. Ако тази максима беше общоприета, войните щяха да спрат и нашите мечове скоро щяха да бъдат превърнати в жътва и нашите реколти да бъдат по-мирни, изобилни и щастливи.
Джордж Вашингтон
Макар да има много причини, поради които една държава се впуска във война, основната й цел може да бъде резюмирана като: осигуряване продължаването на своята политика срещу напора на противниковата страна, която преследва противоположна политика. В човешката воля лежи източникът и движеща сила на конфликта.
Базил Лидъл Харт
Хора, които са прекалено умни, за да се занимават с политика, са наказани да бъдат управлявани от глупаци.
Платон
Невъзможно е нацизмът и сталинизмът да бъдат поставени на едно ниво. Защото нацистите директно, открито и публично обявяват като една от целите на своята политика унищожаването на цели етноси – евреи, цигани, славяни. При цялата грозота на сталинския режим, при всички репресии, при всички изгнания на цели народи, сталинисткият режим никога не си е поставял за цел унищожение.
Владимир Путин
Сигурен съм, че Русия не е загубила нищо от 24 февруари, но основната печалба е укрепването на суверенитета. Русия е суверенна държава, ние винаги ще защитаваме националните си интереси, като провеждаме независима политика.
Владимир Путин
По тяхно време нацистите стигнаха до изгаряне на книги, а сега западните "пазители на либерализма и прогреса" стигнаха до забраните на Достоевски и Чайковски. Така наречената култура на отмяната, но всъщност – за това вече сме говорили много пъти – истинското премахване на културата покосява всичко живо и творческо, не позволява на свободната мисъл да се развива в нито една от областите: нито в икономика, нито в политиката, нито в културата.
Владимир Путин
Уроците на историята, чиито доказателства се потвърждават непосредствено преди очите ми, показват по безспорен начин, че продължителната зависимост от държавни помощи води до духовен и морален разпад, до съществено разрушаване на националния характер. Да се подхвърля помощ по този начин е все едно да се раздава наркотик – изтънчения унищожител на човешкия дух. Това е вредно за провеждането на разумна политика. Това е в нарушение на традициите на Америка.
Франклин Делано Рузвелт
В политиката бавното упорство винаги взема връх над необузданата сила, щателно разработеният план – над импровизирания порив, реализмът – над романтиката.
Стефан Цвайг
Политиката е дело на мъжете, не защото е недостъпна за женския ум, а защото не е способна да плени женския ум. Жената се интересува от определени неща: живот и смърт, храна и глад, семейство и самота.
Александър Снегирьов
Моята политика е моята музика. За изкуството е възможно да влияе на политическите убеждения много ефективно. По-добре да стана президент на Клуба на Мики Маус, отколкото политик.
Мерилин Менсън
– Аз не се занимавам политика. – Знаете ли, това е все едно да се каже: "Не се занимавам с живота”.
Жул Ренар
Капиталът е страхлив. Той бяга от корупцията и лошата политика, от конфликтите и непредсказуемостта. Той избягва невежеството, болестите и неграмотността. Капиталът отива там, където е добре дошъл и където инвеститорите могат да бъдат сигурни във възвращаемостта на средствата, които са изложили на риск. Той отива в страни, където жените могат да работят, децата да четат, а предприемачите – да мечтаят.
Колин Пауъл
Честността е най-лошата политика, която мога да си представя.
Патриша Хайсмит
В политиката, както и в частния живот, характерът е по-важен от интелекта, а лоялността е по-важна и от двете заедно.
Хърбърт Аскуит
Всичко, което съм качил по стълбичките на политиката и на държавата нагоре, е било, защото някой е трябвало да свърши някаква работа.
Александър Божков
Емоциите променят разума, а правилата на една истинска политика са единствените, които никога не се променят.
Наполеон Бонапарт
Винаги с Германия, никога срещу Русия. (отговор на въпроса външен министър на Райха Фон Рибентроп при срещата си с него в Берлин през лятото на 1942 какъв е девиза на външната му политика, принцип споделян и на други места)
Борис III
Аз като приключа с политиката, ще си направя сайт и ще кажа, че съм разследващ журналист и никой няма да има право да ме пипа.
Бойко Борисов
Политиката не е кой кого ще вкара в затвора или кой кого ще изстърже. Политиката е да направим по-добро за хората в Пловдив и цялата страна. Били сме в изолация? Чудесно! Аз с ортаците на ДПС не искам да съм ортак. Много тежки поражения ще нанесат. И на държавата, и на демокрацията. Трябва да сме готови да ги поправим!
Бойко Борисов
Миграционната политика е грандиозен провал на служебното правителство и на Румен Радев. България е в изолация, защото сегашните управляващи успяха да се скарат със съседните ни държави. Заради това градовете ни по границата са пълни с нелегални мигранти.Гърция няма ограда по границата, там натискът е по-голям отколкото по тази с Турция. Причината да има бежански поток в България не е оградата ни с Турция, а загубеният диалог с Брюксел. Като премиер бях мост между Турция и Брюксел, за да се изплащат милиардите евро, отпуснати за съвместната охрана на границата.
Бойко Борисов
Предишна
1
...
25
26
(Текуща)
27
...
29
Следваща