Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Политика" - страница 15
Никога не би трябвало да се очаква, че паричната политика сама по себе си ще измести икономиката към устойчиво по-висока траектория на растеж.
Майкъл Спенс
Ако държавна политическа организация е основана отчасти на държавна религия с догма, основана на един или няколко "официални" пророци, тогава шаманизмът, където всеки шаман е своя собствен пророк, е опасен за държавата. [...] Шаманизмът, както казах, не е религия. Духовното преживяване обикновено се превръща в религия, след като политиката влезе в него.
Майкъл Харнър
Радикалната промяна на убежденията е толкова рядка в религията и политиката, че се превръща в сензация.
Майкъл Шърмър
Не е редно да лъжете за хората и особено не е добре да хвърляте най-лошите имена, които можете да си представите, само защото смятате, че може да не харесвате тяхната политика.
Майло Янопулос
Единственият истински срам, който някога съм изпитвал, е от други гейове, когато разкрия политиката си или религията си.
Майло Янопулос
Има два начина да превърнеш политиката в професия: да живееш в политиката или да живееш за сметка на политиката.
Макс Вебер
В политиката няма място за емоции.
Мари Лу
Политиката за мен започна в насилие.
Марин Льо Пен
Вярвам, че политиката е въпрос на човек. Конкретно във Петата френска република. В една здрава политическа система политическата партия трябва да прилича на своя лидер.
Марин Льо Пен
Истинското изкуство не може да бъде извън реалността, извън политиката, понеже реалността зависи от политиката.
Марк Розовски
Той отхвърли политиката на търсене на пряко споразумение с нацистите за сметка на по-малките държави в Европа.
Мартин Гилбърт
Позитивната психология не е предназначена да замени терапията или фармакологията. Така че, когато съм депресиран, тревожен или в паника или посттравматично стресово разстройство, аз съм за терапии, които ще работят. Позитивната психология е друга стрела в колчана на публичната политика и психология, чрез която можем да издигнем благосъстоянието над нулата.
Мартин Селигман
Има моменти, когато американската политика изглежда като малко повече от две групи в треска, за да попречат една на друга да навлязат в техните съответни успокояващи версии на нереалността.
Мат Таиби
Отдавна съм озадачен от утвърдения манталитет и често налагана практика на по-дълги работни часове и по-малко сън. На работното място съществуват безброй политики по отношение на тютюнопушенето, злоупотребата с вещества, етичното поведение и предотвратяването на наранявания и заболявания.
Матю Уокър
Политиката е заплитане от интриги, завист, предателство, корист и суета.
Машадо де Асис
Всички са съгласни, че провалът на нашите гимназии е трагичен. Това е лош бизнес и лоша политика. Но ние се държим така, сякаш не може да се помогне. Може да се помогне. Ние проектирахме тези гимназии; можем да ги преработим.
Мелинда Гейтс
Мисля, че днешните млади жени са особено мощна порода. Те ще поемат още по-големи предизвикателства, поради което постигането на лично овластяване е толкова важно за тях. Тези жени ще заемат позиции със значителна власт, ще притежават повече бизнеси и ще оформят обществената политика.
Мери Поуп Озбърн
Филипините имат политика на покровителство. Семейството и услугите, в допълнение към старото клише за оръжия, измамници и злато, наистина все още имат голяма власт.
Мигел Сихуко
Нито в една политика аз не виждам истински хуманизъм, а виждам идеи за индивидуален успех за сметка на останалите хора.
Микеле Плачидо
Голямата политика винаги е аритметика.
Анатолий Егорин
Никъде в нашето време не е без политика.
Анатолий Приставкин
Политиките, насочени към обръщане на глобализацията, ще доведат само до намаляване на реалния доход, тъй като стоките стават по-скъпи.
Ангъс Дийтън
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
29
Следваща