Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Политика" - страница 13
Първото правило в политиката е, че няма правила, поне не в смисъл на неизбежни поражения или неизбежни победи. Ако имате правилната политика и правилната стратегия, винаги имате шанс да спечелите. Без тях можете да загубите, без значение колко сигурна изглежда победата.
Тони Блеър
Политиката може да е изкуството на възможното, но поне в живота дайте възможност на невъзможното.
Тони Блеър
Преди да можете изобщо да започнете да мислите за политика, трябва да изоставите схващането, че има война между добри и лоши хора.
Уолтър Липман
Не говорете със своите деца за политиката - те знаят за това не повече от вас.
Фран Лебовиц
Политиката един от клоновете на развлекателната индустрия.
Франк Запа
За мен политиката е същата като инструментите на таблото на колата ми. Казват ми в какво състояние е машината, но не могат да я поддържат в добро състояние.
Фред Хойл
Едноизмерната мисъл се насърчава систематично от създателите на политика и техните доставчици на масова информация. Тяхната вселена от дискурс е населена от самоутвърждаващи се хипотези, които, непрекъснато и монополно повтаряни, се превръщат в хипонотични дефиниции на диктовки.
Херберт Маркузе
Макар че [толерантността] е повече или по-малко тихо и конституционно оттеглена от опозицията, тя е превърната в задължително поведение по отношение на установените политики.
Херберт Маркузе
Общоприето е, че културните ценности (хуманизация) и съществуващите институции и политики на обществото рядко, ако изобщо са в хармония. Това мнение е намерило израз в разграничението между култура и цивилизация, според което "културата" се отнася до някакво по-високо измерение на човешката автономия и реализация, докато "цивилизацията" обозначава царството на необходимостта, на социално необходимата работа и поведение, където човекът е не всъщност себе си и в собствената си стихия, а е подчинен на хетерономия, на външни условия и нужди.
Херберт Маркузе
Мисля, че неспособността на моето поколение да говори в абсолютни изрази, що се отнася до политиката, е много положително нещо; това ни направи по-нюансирани, направи ни по-сложни.
Хишам Матар
Политиката е зловещ бизнес, с много нишки...
Хънтър Томпсън
По време на война политиката на най-малко усилия винаги рискува да бъде платена скъпо.
Шарл дьо Гол
За да провеждате разумна и правилна политика, не е достатъчно да познавате хората, трябва да ги обичате.
Артуро Граф
Сексът и политиката много си приличат. Не е нужно да си добър в тях, за да им се наслаждаваш.
Бари Голдуотър
Религиозните фракции ще продължат да налагат волята си на другите, освен ако почтените хора, свързани с тях, признаят, че религията няма място в обществената политика. Те трябва да се научат да разгласяват възгледите си, без да се опитват да превърнат възгледите си в единствената алтернатива.
Бари Голдуотър
Политиката [е] изкуството за постигане на максимално количество свобода за индивидите, което е в съответствие с поддържането на социалния ред.
Бари Голдуотър
Независимо дали в семейството или в политиката, едно добро наблюдение: "Човек може да не е съгласен, без да е неприятен."
Бари Голдуотър
Имам неукротимата наглост да мисля, че мога да ръководя хора навсякъде, бизнес, политика или битка.
Бари Голдуотър
В политиката преуспяват вълци, които не изпускат случай да се покажат пред народа в овче облекло.
Вилхелм Швебел
Политиката е глупост, водеща до тежки последствия.
Вилхелм Швебел
Повечето хора в политиката черпят енергия от отстъпки и ръкостискане и всичко останало. Аз черпя енергия от обсъждането на идеи.
Ал Гор
Когато политиката е твърде бавна, промяната трябва да дойде от културата.
Ал Гор
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
29
Следваща