Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Политика" - страница 11
Защо християнските активисти редовно биват подлагани на стълбове, за да базират социалните стандарти върху библейските текстове, докато либералите всъщност са похвалени за смесване на религия и политика?
Гари Демар
Като общество мисля, че изразяваме своите културни нрави чрез нашата политика. Непрекъснато се опитваме да разберем какво е ОК и кое не. И е трудно, защото нашето общество е постоянно потиснато от силни ветрове на технологиите. Нещата винаги се променят.
Даниел Х. Уилсън
Мислехме, че църквата се е оттеглила от намесата в италианската политика... но вместо това има ужасно възраждане. Това са грозни знаци за свободата на изразяване.
Дарио Фо
Всеки артистичен израз е или повлиян, или добавя нещо към политиката.
Дарио Фо
Традиционно икономиката игнорира политиката, но разбирането на политиката е от решаващо значение за обяснението на неравенството в света.
Дарон Аджемоглу
Владимир Путин иска да стане фактически ръководител на нелиберална, ксенофобска, хипернационалистическа тенденция в световната политика.
Дейвид Ремник
Не мога да разбера защо някой би искал да бъде в политиката, защото получавате толкова много критики.
Дейвид Уолямс
В известен смисъл религиозният човек не трябва да има собствени реални възгледи и всъщност е самонадеяно от негова страна да има такива. По отношение на сексуално-любовните връзки, брака и семейните отношения, бизнеса, политиката и почти всичко останало, което е важно в живота му, той трябва да се опита да открие какво биха искали от него да прави неговият бог и неговият клир; и той трябва преди всичко да изпълнява техните поръчки.
Албърт Елис
Политика и пари рядко могат да се намират в едни ръце. Ако отидете в политиката, забравете за бизнеса. И обратно. Когато парите се срещнат с политиката, това е равнозначно на това, клечката да срещне динамита - очаквайте зрив.
Джак Ма
Политиката е мръсна. Политиката е вълнуваща. Политиката често е много, много трудна и разочароваща. И наистина бих предпочел светът да е малко по-подобен на този, когато баща ми беше млад, където знаехте почти къде хората стоят по големите морални въпроси.
Джеймз Добсън
В американската политика "Европа" обикновено е кодова дума за "голямо правителство".
Джеймс Суровецки
Освен страхотен климат и прекрасни плажове, Калифорния и Гърция споделят привързаност към нефункционална политика и безупречно бюджетиране.
Джеймс Суровецки
Това, което е добро в политиката, не може да бъде лошо в морала.
Джереми Бентъм
Външната политика е като човешките отношения, само хората знаят по-малко един за друг.
Джо Байдън
За мен е самонадеяно да го кажа, но поне - като минимум - успях да повлияя на посоката на Демократическата партия във външната политика. И аз бях относително - самонадеяно да кажа - относително успешен законодателно в Сената, като успях да спечеля много приятели от републиканците и успях да прекося пътеката.
Джо Байдън
Увеличаването на територията и силата на империите чрез оръжие е била политика на всички големи сили и винаги е било възможно да се получи одобрението на тяхната държавна религия.
Джон Бойд Ор
Но обвиняването на исляма е прост отговор, по-лесен и по-малко противоречив от преразглеждането на основните политически въпроси и оплаквания, които резонират в голяма част от мюсюлманския свят: провалите на много мюсюлмански правителства и общества, някои аспекти на външната политика на САЩ, представляващи намеса и господство, западна подкрепа за авторитарни режими, нахлуването и окупацията на Ирак или подкрепата за военните битки на Израел с Хамас в Газа и Хизбула в Ливан.
Джон Еспозито
Любопитно, но сега политиците предпочитат да говорят за морал, а епископите - за политика.
Джонатан Лин
Мисля, че хората навсякъде имат едно много ужасяващо чувство, че политиката прелива над главите им, че е решавана от богати интереси, които не ги вземат под внимание. И пречупват законодателния процес в свой собствен интерес.
Александър Щиле
В Голямата депресия заетостта не беше ниска, защото инвестициите бяха ниски. Заетостта и инвестициите бяха ниски, защото институциите на пазара на труда и индустриалните политики се промениха по начин, който понижи нормалната заетост.
Едуард Прескът
Разбира се, аз съм първата демократично избрана жена президент в Африка и това повдига много очаквания. Тъй като представлявам стремежите на жените в цяла Африка, трябва да успея за тях. Трябва да държа отворена вратата за участието на жените в политиката на най-високо ниво. Това е едновременно смиряващо и вълнуващо.
Елен Джонсън Сърлиф
Вярвам, че всичко е политическо и като такова трябва да засяга всички нас. Авторите, които твърдят, че не се занимават с политика в работата си, са наивни, защото дори това е политическа позиция.
Елена Понятовска
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
29
Следваща