Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разлика" - страница 8
Най-дългата раздяла заплашва по-малко любовта, за разлика от страшното изпитание на постоянната близост.
Една Сент-Винсънт Милей
Между нас има само една разлика: всичко.
Жан Кокто
Детският егоцентризъм по същество е неспособност да се прави разлика между егото и социалната среда.
Жан Пиаже
Току-що убих най-добрия си приятел... и най-лошия си враг. Каква е разликата?
Крисчън Слейтър
Хората не правят с желание революция, както и война. Разликата обаче е, че принудата играе решаваща роля във войната; при революция няма принуда, освен принудата на обстоятелствата. Революция се случва, когато няма друг начин.
Лев Троцки
Изглежда, единствената разлика между нашите приятели и врагове е в това, колко време те отделят в разговори, преди да стрелят във вас.
Лоис Макмастър Бюджолд
Няма съществени разлики между мъжете и жените, но несъществените са понякога много интересни.
Ашли Брилиант
Държавата трябва да е така устроена, че между облагите на единиците и облагите на обществото да няма разлика.
Бертолт Брехт
Разликата между духовенството и другите руски съсловия е, че тук има много пияници, а там - малко трезвени.
Василий Ключевски
Наистина имам късмет с хората около мен. Те ме познават, така че наистина не бъркат проблемите. Те знаят какво е книга и знаят кой съм и знаят разликата между двете.
Ан Енрайт
За разлика от повечето европейски страни, полицията в САЩ е децентрализирана; дори ФБР има регионални офиси. Изменението на конституцията е дълъг и досаден процес.
Ан Епълбаум
Вашата нервна система не може да направи разликата между истинско преживяване и това, което е ярко въобразено.
Максуел Малц
Бях прекарал целия си живот, чувствайки се у дома. Единствената разлика между двамата ни беше, че не знаех какво или къде е домът.
Мариан Кийс
Поетът не е някой, който има големи мисли. Това е черният дълг на философа. Поетът е човек, който изразява своите мисли, колкото и обичайни да са те, изящно. Това е единствената разлика между поета и всички останали.
Марк Форсайт
Държавното финансиране, идващо от Съединените щати, има огромна разлика в развиващите се страни. Наистина е осезаемо - прави огромна разлика, спасявайки животи.
Мелинда Гейтс
Разликата между богати и бедни се увеличава драстично. На летището в Кайро има хангар за частни самолети, милиардерите са в списъка на Форбс, а годишният доход на глава от Египет е две хиляди долара. Как можеш да поддържаш това?
Мохамед ел Барадей
Може би най-доброто определение на напредъка биха били непрекъснатите усилия на мъжете и жените да ограничат разликата между удобството на правомощията и неписаната харта.
Надин Гордимър
За да оцените човек, помислете за разликата във вашите впечатления от най-първата до най-скорошната среща с него.
Насим Никълъс Талеб
Основното събитие е свободата. Често се чудя дали имах пълната свобода да не се налага да пиша, дали бих писал. Това е единствената мистерия, която се надявам да изпитам. Може да е добра идея да се пенсионирате, тъй като с напредването на тази заблуда на икономиката изглежда, че ако правите десет бона на година или сто бона годишно, няма абсолютно никаква разлика.
Ник Тошес
Работата на историка е не да осмива митовете, а да покаже разликата между мит и реалност.
Норман Дейвис
Тишината трябва да се разбира не само като отсъствие на звук. Това е естествената среда за спокойствие и съзерцание. Живот без тишина е живот без уединение. Разликата между разум и лудост е качеството на нашите мисли. Мълчанието е на страната на здравия разум.
Норман Казънс
Няма разлика между спасяването на живота и удължаването на живота, защото и в двата случая ние даваме на хората шанс за повече живот.
Обри Де Грей
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
29
Следваща