Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разлика" - страница 7
Еволюцията е логична, за разлика от религията. Дори Църквата ще се съгласи с това. Трябва да приемате религията на вярата и не можете да я изпробвате по здрав разум.
Лестър дел Рей
Пороците са просто грешките, които човек прави при търсенето на собственото си щастие. За разлика от престъпленията, те не предполагат злоба към другите и никаква намеса в техните лица или собственост.
Лизандър Спунър
Не държа Америка отговорна за потисническите правителства в 22-те арабски страни. Има репресивни арабски правителства, които са наши съюзници, и има такива, които са наши номинални врагове. Няма голяма разлика до каква степен участваме в поддържането на тези правителства.
Лорънс Райт
Има фундаментална разлика между стратегия и оперативна ефективност.
Майкъл Портър
Това, което откриваш сам, е винаги по-вълнуващо от това, което някой друг ти показва - това е като разликата между истинската любов и нагласената сватба.
Терънс Рафърти
За разлика от президентската администрация проблемите рядко имат крайна дата.
Дуайт Айзенхауер
Съществува дълбока разлика между информация и смисъл.
Уорън Бенис
Има голяма разлика между смъртни заплахи и любовните писма – дори когато този, който пише смъртни заплахи твърди, че те обича. Разбира се, имайки предвид, че аз веднъж се опитах да убия някого, когото обичах, нявярно нямах право да съдя.
Ришел Мийд
За разлика от "невидимата ръка" на Адам Смит, трябва да съществува видима ръка на политиците, чиято цел е да създадат такъв тип общество, което да е грижовно и хуманно.
Пиер Елиът Трюдо
Едно убийство прави човек престъпник, а милиони убийства - герой. Разликата е в мащабите.
Чарли Чаплин
Тази страна не прави разлика между хората, независимо къде сте се родили, независимо кои са били родителите ви, независимо дали не можете, като мене, да говорите английски, докато сте в двайсетте си години.
Арнолд Шварценегер
Човек може да посочи, без преувеличение, че наблюдението и търсенето на приликите и разликите са в основата на цялото човешко познание.
Алфред Нобел
Само искрените ръце пишат искрена поезия. Не виждам базова разлика между ръкостискане и поема.
Паул Целан
Нито различните възгледи, нито разликата във възрастта, нито нечие друго отсъствие не може да бъде причина за разрив в любовта. Нищо освен нейното отсъствие.
Мария Домбровска
Единствената разлика между успешните и неуспешните хора е необичайната целеустременост.
Мери Кей Аш
Адвокатите са великолепни актьори. Само си представете всеки ден трябва да играят. Обаче голяма разлика между съдебната зала и снимачната площадка няма.
Моника Белучи
Разликата между сюреалистите и мен се заключава в това, че сюреалиста - това съм аз.
Салвадор Дали
Трябва да премахнем "работата". С това имам предвид премахването на разликата между работа и свободното време, една от най-големите грешки на миналия век, която позволява на работодателите да държат работниците на скапани работни места, като им предоставят малко свободно време.
Тиодор Зелдин
Знаете ли разликата между богати и бедни? Бедните продават наркотици, за да си купят "Найк", в същото време в което богатите продават "Найк", за да си купят наркотици.
Фредерик Бегбеде
Ние сме уязвими, но не и слаби. Мнозина не разбират разликата.
Хорхе Букай
От опит знаем колко голяма е разликата между благочестието и добротата.
Блез Паскал
Депресията е наречена световен проблем номер едно в общественото здраве. Всъщност депресията е толкова широко разпространена, че се счита за обикновена настинка на психиатрични разстройства. Но има мрачна разлика между депресията и настинката. Депресията може да ви убие.
Дейвид Бърнс
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
29
Следваща