Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разлика" - страница 6
Разликата между природата и живописта се състои не в основните закони, а в материала, подчинен на тези закони.
Василий Кандински
Но търпението ми не е неограничено... за разлика от авторитета ми.
Дан Абнет
Считам себе си за напълно щастлив човек. За разлика от мнозина, аз се възползвам от всичко, което ми е позволено.
Дейвид Бауи
Човекът беше или глупав, или безстрашен. Ако приемем, че има разлика.
Джак Макдевит
В какво е разликата между любовта и секса? Бил съм женен четири пъти, имам пет деца, и не съм открил никаква разлика.
Джеймс Каан
Ако човек трябва да оцелее, той ще се научи да се наслаждава на съществените различия между хората и между културите. Ще научи, че разликите в идеите и нагласите са наслада, част от вълнуващото разнообразие на живота, а не нещо, от което да се страхувате.
Джийн Родънбери
За мен разликата между "обикновен" и "необикновен" човек не е титлата, която този човек може да има, а това, което те правят, за да направят света по-добро място за всички нас.
Джоди Уилямс
Мисля, че всеки от нас обитава личен свят, който другите не могат да видят. Единствената разлика между писателя и читателя е, че писателят е в състояние да драматизира този личен свят.
Джон Макгахърн
Всеки път, когато правителствата приемат морален тон - за разлика от етичен - знаете, че нещо не е наред.
Джон Ралстън Сол
Принципът на разликата например изисква по-високите очаквания на по-облагодетелстваните да допринесат за перспективите на най-малко привилегированите.
Джон Ролс
Чудех се дали понякога разликата между психопат в Бродмур и психопат на Уолстрийт е късметът да се родиш в стабилно, богато семейство.
Джон Ронсън
Има разлика между факта, че Вселената по своята същност е несправедлива на космическо ниво, и факта, че животът е несправедлив, защото хората активно го правят.
Джон Скалзи
Всички имаме вътре чудовище; разликата е в степен, а не в натура.
Дъглас Престън
Не може да имаш край. Това е невъзможно. Защото за разлика от филмите животът продължава. Никога не си на края, докато не умреш.
Е. Локхарт
Най-накрая знам разликата между това да угаждаш и да обичаш, да се подчиняваш и уважаваш. Отне ми толкова много години, за да се оправя с това да бъда различна и с това, че съм толкова жива, толкова интензивна.
Ева Енслър
Да се радваш на живота, да намериш света красив и възхитителен за живеене, бе белег на гръцкия дух, който го отличаваше от всичко, което беше минало преди. Това е жизненоважна разлика.
Едит Хамилтън
Интересуват ме празнините между едно парче от тротоара и следващото. Интересуват ме нещата, за които не винаги имаме име, и нещата, които не е лесно да се формулират - разликата между това, което мислим и как се чувстваме.
Ейми Блум
Дори мозъкът, този най-деликатен и сложен от всички известни органи, не е просто много неврони, събрани заедно. Докато геният трябва да има повече от сивото вещество, отколкото врабчето, идиотът може да има точно толкова, колкото геният. Разликата между тях трябва да се обясни от гледна точка на това как са организирани тези вещества.
Ервин Ласло
За разлика от думата "комунист", която винаги означаваше програма, думата "социалист" беше предимно аналитична и критична.
Ерик Хобсбом
Мисля, че търсим разликите в хората, защото това ни прави по-малко самотни.
Карсън Маккълърс
Това е разликата между иронията и сарказма. Иронията може да бъде спонтанна, докато сарказъм изисква воля. Трябва да създадете сарказъм.
Кристофър Мур
В страна, която не прави разлика между славата и позора, последната се представя като очевидно по-постижима.
Лайънъл Шрайвър
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
29
Следваща