Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разлика" - страница 5
Разликата между ням и умен човек може да изглежда голяма от антропоцентрична гледна точка, но в по-малко пристрастен поглед двамата имат почти неразличими умове.
Ник Бостром
Има добри книги и има лоши, точка, това е разликата.
Нортън Джъстър
Протестантството не допуска разлики между светиите и обичайните вярващи.
Паул Тилих
Нашата интуиция за бъдещето е линейна. Но реалността на информационните технологии е експоненциална и това прави голяма разлика. Ако направя 30 стъпки линейно, стигам до 30. Ако направя 30 стъпки експоненциално, стигам до милиард.
Рей Кързуайл
Ужасно е да се мисли за хора, които ядат кучета, но някои хора ядат свинско месо. Не го правя, но някои хора го правят. И прасето е точно като куче, няма разлика между тях.
Рики Джървейс
Няма разлика между славата и позор сега. Има ново училище от професионални известни хора, които не правят нищо. Те не създават нищо.
Рики Джървейс
Разликата между богатите и бедните бързо се разширява.
Ричард Роджърс
Театралната сцена е това място, на което се решава съдбата на актьора. Понеже там за разлика от киното изисква от теб всичко, което си способен да дадеш.
Сам Рокуел
Да пееш песен е съвсем различно, отколкото да пишеш стихотворение. Не съм и никога няма да бъда романист, но да напиша роман не е същото нещо като да напишеш пиеса. Има разлика във формата, но по същество това, което търсите, е едно и също нещо.
Сам Шепърд
Бях нужен, но аз самият нямах нужда. Имах последователи, но не и съюзници, и едва сега разбирам разликата. И тя е огромна.
Стивън Ериксън
Разликата между аматьор и професионалист е в техните навици. Аматьорът има аматьорски навици. Професионалистът има професионални навици. Никога не можем да се освободим от навика. Но можем да заменим лошите навици с добри.
Стивън Пресфийлд
Принципът на приоритет гласи (а) трябва да знаете разликата между това, което е спешно и това, което е важно, и (б) първо трябва да направите това, което е важно.
Стивън Пресфийлд
Искам хората да разговарят помежду си, независимо от разликата им в мнението.
Стъдс Търкъл
Аутизмът е неврологично разстройство. Не е причинено от лошо родителство. Това се дължи на, знаете ли, анормално развитие на мозъка. Емоционалните вериги в мозъка са анормални. И също така има разлики в бялото вещество, което е компютърните кабели на мозъка, които свързват различните мозъчни отдели.
Темпъл Грандин
Нека ви кажа, че аз и моят приятел не правим разлика между хората. Не питаме от каква раса или от каква религия е. Той трябва да бъде човешко същество. Това е всичко, което е важно за нас.
Теодор Херцел
За разлика от някои, аз не твърдя, че държа мистичния ключ към бъдещето. Но съдейки по минали събития, струва ми се, че онези, които искат да пророкуват предстоящия край на уникалната глобална роля на Америка, имат по-труден случай от онези, които мислят, че ще куцаме известно време, правейки бъркотия от нещата както обикновено.
Уолтър Ръсел Мийд
В детството си аз исках да стана пианист в бордей или политик. Разликата, да си кажем истината е неголяма.
Хари С. Труман
Отвратен съм от всички религии. Религията е разделила хората. Не мисля, че има разлика между папата, носещ голяма шапка и парадиращ наоколо с димяща чанта, и африканец, който боядисва лицето си в бяло и се моли на скала.
Хауърд Стърн
Има огромна разлика между това, да бъдеш виновен и да бъдеш арестуван.
Хънтър Томпсън
Що се отнася до дисциплината, свободата означава не нейното отсъствие, а използването на висши и по-рационални форми, за разлика от тези, които са по-ниски или по-малко рационални.
Чарлз Кули
Очарован съм от пътуването, което една интелигентна и амбициозна жена прави в професионалния свят, за разлика от пътуването, което прави мъж с подобна амбиция, с подобна интелигентност. Какви отстъпки трябва да прави жената? Трябва ли да работи с 20 процента повече от мъж?
Чарлс Къминг
За разлика от произволно сложната еволюция на (неинтегрируема) класическа система, всичко, което някога прави квантовото състояние, се движи в кръгове.
Шон Карол
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
29
Следваща