Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разлика" - страница 4
Дори и куче прави разликата между това да бъде препънато и да бъде ритнато.
Оливър Уендъл Холмс — младши
Вестникът е печатен орган, който не прави разлика между падането с велосипед и загиването на цивилизацията.
Джордж Бърнард Шоу
Разликата между хората и дивите животни е, че хората си играят с плячката си преди да я убият.
Фридрих Дюренмат
За разлика от свободата на ранната република, съвременната версия позволява - всъщност дори изисква - концентрирана власт.
Майкъл Сандел
Правосъдието трябва да свали превръзката от очите й достатъчно дълго, за да направи разлика между порочните и злощастните.
Робърт Ингерсол
Подсъзнанието ни няма чувство за хумор, не се шегува и не може да направи разликата между реалността и въображаемата мисъл или образ. Това, за което непрекъснато мислим, в крайна сметка ще се прояви в живота ни.
Робърт Колиър
Основната разлика между глупак и мъдрец е, че първият не вижда собствената си глупост, а втората вижда само, че прави глупави неща.
Уилям Блейк
Цялата разлика между добрите и лошите икономисти е в това, че първите забелязват само очевидните последствия, а вторите правят разчет също и на тези, които е необходимо да се предвидят.
Фредерик Бастиа
Да обичаш или да се преструваш, че обичаш - какво, по същество, е разликата, ако успееш да заблудиш себе си?
Фредерик Бегбеде
Ако главната цел в живота е не количеството преживени години, а честа и достойнството, то каква е разликата, кога ще умреш?
Джордж Оруел
Правя разлика между маниерите и етикета - маниерите като принципите, които са вечни и универсални, етикетът като специфичните правила, които са произволни и различни в различни времена, различни ситуации, различни култури.
Джудит Мартин
Единствената разлика между проблем и решение е, че хората разбират решението.
Дороти Бранд
Това, което искаме, не е свободата, а нейният външен вид. Именно към тези симулакри човек винаги се е стремял. И тъй като свободата, както беше казано, не е нищо повече от сензация, каква разлика има между това да сме свободни и да вярваме, че сме свободни?
Емил Чоран
Готвенето не е трудно. Всеки има вкус, дори и да не го осъзнава. Дори и да не сте страхотен готвач, няма нищо, което да ви спре да разберете разликата между това, което е вкусно и кое не.
Жерар Депардийо
Разликата между приятелството и любовта е... доколко можете да се нараните един друг.
Ашли Брилиант
Не съжалявам за преживените страдания, нося белезите си като медали, знам, че свободата има висока цена, толкова висока, колкото е цената на робството; единствената разлика се състои в това, че плащаш на друго сърце и с усмивка, макар и понякога усмивката да е придружена от сълзи.
Паулу Коелю
Има само една разлика между мен и лудия човек. Лудият мисли, че е добре, а аз знам, че съм луд.
Салвадор Дали
Каква е разликата между оптимист и песимист? Оптимистът се смее, за да забрави, а песимистът забравя да се смее.
Том Боде
Каква разлика има да се прибереш вкъщи при дете!
Маргарет Фулър
Разликата между лудост и гений се измерва само с успех и неуспех.
Масаши Кишимото
Не е добре да правите сантиментални пътувания. Виждате разликите вместо еднаквостта.
Мери Астор
Дали детайлите от живота ни са ние, или притежаването на тези детайли прави разликата?
Мери Пиърсън
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
29
Следваща