Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разлика" - страница 19
Не съм унил, а ядосан. Има разлика. Тъжните хора са пасивни, а тези, които са ядосани, са активни. Да си ядосан е като да имаш хоби.
Тами Хоуг
Смъртта е само една крачка в нашето непрекъснато развитие. Такава крачка е било и нашето раждане с единствената разлика, че раждането е смърт за една форма на битието, а смъртта е раждане в друга форма на битието. Смъртта - това е щастие за умиращия човек. Умирайки преставаш да бъдеш смъртен.
Теодор Паркър
За разлика от мароканските мъже, британците не се нуждаят от много жени, за да задоволят желанията си. Една е достатъчно за тях. Ако е подходящата жена.
Тереза Медейрос
Тоталитаризмът не е за някаква държава, която се появява от нищото и изведнъж е всемогъща. Не може да има такова нещо. Тоталитаризмът започва, когато се премахне разликата между вашия обществен и личен живот.
Тимъти Снайдър
Не познавам архитекти, които уважавам, които да нямат собствен глас. Мисля, че разликата между архитектурата и другите изкуства е вашето потапяне в реалността.
Том Мейн
В класни стаи, пълни с ученици, които варират от брилянтни до мрачни недоволства, игрите – и често само игрите – са тези, които съм виждал да ангажират всеки един човек в стаята. За някои правилният вид игра може да опише разликата между това да станат част от нещо и усещането за цял живот, че не им е предназначено да участват.
Том Чатфийлд
За разлика от нас, машините нямат "природа", последователна през огромни периоди от време. Те са, поне за начало, каквото и да задвижим - с вградена тенденция към експоненциалното.
Том Чатфийлд
Хората са твърде сложни и многостранни за такова просто описание. Въпреки това, колкото повече ги разбираме, толкова по-лесно ще видим разликите, които винаги са налице.
Томас Ериксон
Днешните работници трябва да се доближават до работното място подобно на атлетите, които се подготвят за олимпиадата, с една разлика. Те трябва да се подготвят като някой, който тренира за олимпиадата, но не знае в какъв спорт ще се занимава.
Томас Фрийдман
За разлика от Англия, където домашен здравен помощник се грижи всеки ден през първите две седмици и няколко пъти седмично през следващите два месеца, много нови родители в Америка нямат никого наоколо, който да ги напътства през първите дни.
Трейси Хог
За да увеличат максимално размера на сините си океани, компаниите трябва да поемат обратен курс. Вместо да се концентрират върху клиентите, те трябва да се обърнат към потребителите. И вместо да се фокусират върху разликите в клиентите, те трябва да надграждат мощни общи черти в това, което купувачите ценят.
У. Чан Ким
За съжаление, проблемите на изменението на климата, за разлика от много други проблеми, са много фини, защото промените, които наблюдаваме, са много, много фини.
Уангари Маатаи
- ... И винаги правете това, дори и в дребни неща. - Тогава имаше война. Сега нещата са различни. - Няма разлика. Правилата са едни и същи. Войната винаги продължава.
Уилям Ландей
Не винаги е лесно да се направи разлика между мисленето и гледането през прозореца.
Уолъс Стивънс
За разлика от човека, вълкът не обича заради забавление.
Фарли Моуът
Тази книга е история на природата, част от която е и човекът. За разлика от други опити за описване на историята на цивилизациите, тази книга описва среда по среда, а не период по период или общество по общество.
Фелипе Фернандес-Арместо
Солта е единственият продукт, който променя кухнята. Има голяма разлика между храната, в която има сол, и храната без нея. Ако не вярвате в това, попитайте хора, които не могат да ядат сол.
Феран Адриа
След като прекарвах време сред "грешници", а също и около предполагаеми светци, имам предчувствие защо Исус прекара толкова много време с първата група: мисля, че той предпочиташе тяхната компания. Тъй като грешниците бяха честни за себе си и нямаха претенции, Исус можеше да се справи с тях. За разлика от тях, светиите се показаха, осъдиха го и се опитаха да го хванат в морален капан. В крайна сметка светиите, а не грешниците, арестуваха Исус.
Филип Янси
Съобщението, което Бог е направил с човека, е вярно, но това не означава, че е изчерпателно. Това е важна разлика, която винаги трябва да имаме предвид. За да знаем нещо изчерпателно, трябва да сме безкрайни, какъвто е Бог. Дори в рая няма да бъдем това.
Франсис Шефър
Ще трябва да продължите да казвате това - аз съм пролетариатът, аз съм хората. Аз не съм прасето. Трябва да направите разлика.
Фред Хамптън
Разликата в пропагандата за висшите и низшите слоеве потребители е в това, че на последните трябва да се каже в устна форма, понеже те не умеят да четат.
Фредерик Пол
Разликата между хуманист и лунатик всъщност е една степен.
Арнолд Джозеф Тойнби
Предишна
1
...
18
19
(Текуща)
20
...
29
Следваща