Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разлика" - страница 14
За разлика от съвременните автори, работещи в жанра фентъзи, Толкин работил над създаването на този цикъл произведения почти цял живот - общо около шестдесет години. И в някакъв смисъл този вътрешен свят - светът на Средиземието е станал за него по-реален, от външният свят.
Майкъл Уайт
Много просто, платформата е нещото, на което заставате, за да бъдете чути. Това е твоята сцена. Но за разлика от сцената в театъра, днешната платформа не е изградена от дърво или бетон или кацнала на тревист хълм. Днешната платформа е изградена от хора. Контакти. Връзки. Последователи.
Майкъл Хаят
Аматьорите пишат, когато са вдъхновени. Професионалистите се вдъхновяват, когато пишат. Това е фина, но важна разлика.
Майкъл Хаят
Писателите, за разлика от повечето хора, казват най-добрите си лъжи, когато са сами.
Майкъл Шейбон
През последните 10 000 години хората са измислили около 100 000 религии, базирани на около 2500 богове. Така че единствената разлика между мен и вярващите е, че съм скептичен към 2500 богове, докато те са скептични към 2499 богове. Ние сме само на един Бог далеч от пълното съгласие.
Майкъл Шърмър
Има значителна разлика между това да нямаш вяра в Бог и да вярваш, че няма Бог...
Майкъл Шърмър
Макар че Библията учи, че безсмъртието на душата зависи от доброто, тя не прави разлика по отношение на духа.
Макс Хайндел
Ако има неприятности, каква е разликата, кой е виновен.
Максуд Ибрахимбеков
Нервната ви система не може да направи разликата между въображаемо преживяване и реално преживяване. И в двата случая той реагира автоматично на информация, която му давате от предния си мозък. Нервната ви система реагира по подходящ начин на това, което мислите или си представяте за истина.
Максуел Малц
Умението във всяко изпълнение, независимо дали е в спорта при свирене на пиано в разговор или в продажба на стоки, се състои не в болезнено и съзнателно обмисляне на всяко действие, докато се изпълнява, а в отпускане и оставяне на работата да се свърши сама чрез вас. Творческото представяне е спонтанно и "естествено", за разлика от самосъзнателното и изучавано.
Максуел Малц
Има разлика между мъдростта и ума, брат ми. Човек може да притежава едното и да бъде лишен от другото.
Маргарет Вайс
В какво се състои разликата между добрите и великите учители? Добрият учител развиват способностите на ученика до предела им, великия учител може да види този предел.
Мария Калас
Първата идея, до която детето трябва да достигне е разликата между доброто и злото.
Мария Монтесори
Но когато вярваме, че само това, което искаме, държи златото, тогава лесно се оказваме депресирани от това, което ни липсва. Тогава ни боли това, което възприемаме като разлика между тук и там, между това, което имаме и това, от което се нуждаем.
Марк Непо
Наистина не мисля, че ще има голяма разлика за мен, когато съм мъртъв, дали съм четен или не... точно както това дали съм мъртъв или не, няма да означава много за мен, когато съм мъртъв.
Марк Странд
На възраст между шест и девет години палитрата ми се оформяше, както и моята идентичност като готвач. Тогава научих разликата между солено, сладко, кисело и дори пикантно.
Маркус Самуелсон
Социопатите се различават доста драматично в това как мозъкът им реагира на емоционални думи. Емоционалната дума е любов, омраза, гняв, майка, смърт, всичко, което свързваме с емоционална реакция. Ние сме готови да обработваме тези думи по-лесно, отколкото неутрални, неемоционални думи. Ние сме много емоционални същества. Но социопатите слушат равномерно емоционалните думи, както лампата или книгата - няма неврологична разлика.
Марта Стаут
Ако осъзнаем какво се случва, преди да действаме, поведението става функция на избор, а не резултат от импулс или спусък. Започвате да контролирате своя свят повече, за разлика от външния свят, който ви контролира.
Маршал Голдсмит
За разлика от виното боклука остава боклук, колкото и да го храним.
Мат Бомонт
Евентуалното обяснение на Грийнспан за нарастващата разлика между цените на акциите и действителната производителност беше, че случайно законите на природата са се променили - човечеството е достигнало щастлив етап от историята, където глупостите могат да се използват като ракетно гориво.
Мат Таиби
Времето през нощта, когато спите, има съществена разлика по отношение на структурата и качеството на съня ви.
Матю Уокър
"Удоволствие" е дума, за която мисля много, за разлика от "забавление". Те са много, много различни.
Мег Уолицър
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
29
Следваща