Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вселена" - страница 8
Толкова огромна Вселена и толкова малко време.
Тери Пратчет
Вселената я държи на плещите си не Атлант, а жена и понякога си я подхвърля като топка.
Хенрик Сенкевич
Бетовен ни показва какво е да си Бетовен. Моцарт ни показва какво е да си човек. Бах ни показва какво е да си цялата вселена.
Дъглас Адамс
Въпреки че може да не сме в състояние да видим Неговата цел или Неговия план, Господ на небето е на трона Си и твърдо контролира вселената и нашия живот.
Макс Лукадо
Никога не съм мислила, че отново ще имам любов, но е невероятно как вселената ви носи любов.
Марая Кери
Великите действия показват, че вселената принадлежи на всеки човек, живеещ в нея.
Ралф Уолдо Емерсън
Нищо не остава без последствия. Хвърлете камък в езерото - и вече сте променили малко вселената.
Уилям Съмърсет Моъм
Най-устойчивите закони във Вселената са случайност и грешка.
Франк Хърбърт
Това, което веднъж се е случило на Земята, трябва да се повтори във Вселената милиони пъти: за научния свят това е предмет на вярата.
Артър Кларк
До сега още не е решено, и аз мисля, че човешката наука никога няма да реши, има ли край вселената или е безкрайна.
Галилео Галилей
Ние обитаваме вселена, която се характеризира с многообразие.
Дезмънд Туту
Съвършенството е крайната илюзия на човека. Просто не съществува във Вселената... Ако сте перфекционист, гарантирано ще бъдете губещ във всичко, което правите.
Дейвид Бърнс
Една духовно оптимистична гледна точка поддържа, че Вселената е изтъкана от тъкан на любовта. Всичко, което се случва, в крайна сметка е за добро, ако сме готови да се изправим с него челно и да използваме нашите несгоди за растеж на душата.
Джоан Борисенко
Във вселената има безкрайно много светове, а аз още не съм завоювал и един.
Александър Македонски
Целта на живота е да научиш своето сърце да се бие със Вселената, хармонизирайки своят вътрешен свят с природата.
Джоузеф Камбъл
Във вселената има порядък във всички: в движението на звездите, планетите, смяната на сезоните, но човешкият живот е пълен хаос, всички са принудени да отстояват своите права и чувства, мислейки за своите действия и действията на останалите.
Катрин Ан Портър
Човек прави голяма суматоха около тази планета, която е само топка, носеща се в центъра на Вселената.
Кристофър Морли
Въображението е единственото място във вселената, където може да се живее.
Николас Гомес-Давила
Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.
Паулу Коелю
Нашият век е епохата на боговете. Има много, големи и малки и те изпълниха цялата вселена. Това не винаги е било така. Силно подозирам, че някога Вселената се е справила без Богове.
Майкъл Муркок
Снимка на космическия телескоп "Хъбъл" на Вселената предизвиква много повече страхопочитание за сътворението, отколкото светлина, струеща през витражи в катедрала.
Майкъл Шърмър
Именно движението между отрицателния и положителния полюс създава електричество. Привличането между мъжа и жената създава нов живот. Динамиката на Вселената е диалектична, очевидно в конфликт, но се случва в по-широк контекст на единство и цялост. Това е разбирането на визията на Тантра.
Марго Ананд
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
29
Следваща