Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вселена" - страница 6
Кучетата ни отдават абсолютно всичко. Ние сме центърът на тяхната вселена. Ние сме в центъра на тяхната любов и вяра и доверие. Служат ни в замяна на парчета. Без съмнение е най-добрата сделка, която човек е правил.
Роджър Карас
Вселената се е родила от акта на любов.
Ани Безант
Вселената обича смелите, премахва препятствията от пътя им.
Терънс Маккена
Всеки път, когато погледнете мандарина, виждате дълбоко в нея. Можете да видите всичко във Вселената в една мандарина. Когато я обелите и го помиришете, е прекрасно. Можете да не бързате да ядете мандарина и да бъдете много щастливи.
Тик Нят Хан
Обичам ли те? Боже мой, ако любовта ти беше пясъчно зърно, моята би била вселената на плажовете...
Уилям Голдман
Състраданието е желанието, което движи индивидуалното "аз" да разшири обхвата на своята загриженост за себе си, за да обхване цялото себе си във Вселената.
Арнолд Джозеф Тойнби
Гениалността е проклятие. Така гледам на нещата. Някои смятат, че брилянтните разбират вселената по начин, който ние, останалите, не можем. Те виждат света такъв, какъвто наистина е - и тази реалност е толкова ужасна, че губят ума си. Яснотата води до лудост.
Харлан Коубън
Тайната на стрелата на времето се свежда до това: Защо условията в ранната Вселена са били създадени по определен начин, в конфигурация с ниска ентропия, която е позволила да дойдат всички интересни и необратими процеси?
Шон Карол
Ако нашата локална, наблюдаема Вселена е вградена в по-голяма структура, мултивселена, тогава има други места в тази по-голяма структура, в които има жители, които наричат местните си околности Вселената. И условията на тези други места могат да бъдат много различни. Или те могат да бъдат доста подобни на това, което имаме тук.
Шон Карол
...нещата са такива, каквито са в нашата Вселена, защото ако не бяха, ние нямаше да сме тук, за да забележим.
Брайън Грийн
Вселената не е кратка за събуждане. Просто бързаме да натиснем бутона за отлагане.
Брене Браун
Новата физика предоставя модерна версия на древната духовност. Във вселена, направена от енергия, всичко е заплетено; всичко е едно.
Брус Липтън
Всеки удар на човешкото сърце е цяла вселена от възможности.
Грегъри Дейвид Робъртс
Стиховете са мечтите на Вселената, изкристализирани в думи.
Дейвид Зиндел
Вечността и болката, болката и вечността - те са единствените две неща, от които е създадена Вселената.
Дейвид Зиндел
Вселената е утроба за генезиса на боговете.
Дейвид Зиндел
Може би Вселената не одобрява места като Ню Йорк.
Джак Макдевит
Връщам се към проблеми, които не мога да реша, не защото съм идиот, а защото истинските проблеми не могат да бъдат решени. Вселената се разширява. Колкото повече виждаме, толкова повече откриваме, че има какво да видим. Винаги ново начало, различен край.
Джанет Уинтерсън
Безразличието е най-силната сила във Вселената. Тя прави всичко безсмислено. Любовта и омразата нямат шанс срещу това.
Джоан Д. Виндж
Мисля, че във Вселената има някакъв божествен ред. Всяко листо на всяко дърво в света е уникално.
Джон Д. Макдоналд
Аз отказвам да "погледна нагоре". Оптимизмът ме дразни. Това е извратено. Тъй като падането на човека, правилното му положение във вселената е една от мизериите.
Джон Кенеди Тул
В тази вселена опитът е важен.
Джон Скалзи
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
29