Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вселена" - страница 5
Мисля, че африканците много приличат на белите хора вкъщи, тъй като смятат, че са център на Вселената и че всичко, което се прави, се прави за тях.
Алис Уокър
Тя го изчака да обясни вселена, в която има толкова много несправедливост.
Лари Нивън
С тази армия бих завладял Вселената, ако успея да ги накарам да стрелят в една посока.
Лоис Макмастър Бюджолд
Забелязах, че Вселената обича Благодарността. Колкото по-благодарни сте, толкова повече екстри получавате.
Луиз Хей
Любовта не е в другия, тя е в нас самите - ние я събуждаме. Но за да я събудим, се нуждаем от другия. Вселената придобива смисъл само, когато намерим някого, с когото да споделим нашите емоции...!
Паулу Коелю
Много хора имат тази его потребност, която ги кара да искат да повярват, че Земята е центърът на Вселената и хората са най-важните видове, върховният израз на творението.
Ан Друян
Тази планета изглежда е в толкова жалка форма. И никога не мога да мисля за останалата част от Вселената, без да се върна у дома и да си помисля какви ще са последиците за живота тук, ако наистина имаме някакво категорично доказателство за извънземен живот.
Ан Друян
Писателят трябва да реагира на собствената си вътрешна вселена, на собствената си гледна точка. Ако той или тя няма лична гледна точка, е невъзможно да бъдеш творец.
Мануел Пуиг
Не мисля, че хуморът е наложен на моята вселена; това е част от нея.
Мануел Пуиг
Всички сме свързани; Един към друг, биологично. На земята, химически. За останалата част от Вселената атомно.
Нийл Деграс Тайсън
Колкото повече научавам за Вселената, толкова по-малко съм убеден, че има някаква добронамерена сила, която изобщо има нещо общо.
Нийл Деграс Тайсън
Поглеждам нагоре към нощното небе и знам, че да, ние сме част от тази Вселена, ние сме в тази Вселена, но може би по-важно от двата факта е, че Вселената е в нас. Когато размишлявам върху този факт, поглеждам нагоре - много хора се чувстват малки, защото са малки и Вселената е голяма, но аз се чувствам голям, защото атомите ми идват от тези звезди.
Нийл Деграс Тайсън
В края на краищата, каква по-благородна мисъл може да се цени от това, че Вселената живее във всички нас?
Нийл Деграс Тайсън
Обичам миризмата на Вселената сутрин.
Нийл Деграс Тайсън
Така че това, което е вярно за самия живот, е не по-малко вярно и за Вселената: да знаеш откъде си дошъл е не по-малко важно от това да знаеш къде отиваш.
Нийл Деграс Тайсън
Колкото повече от нас усещат Вселената, толкова по-добре ще сме в този свят.
Нийл Деграс Тайсън
Ние сме просто крехки машини, програмирани с невярно усещане за собствената ни значимост. И от време на време Вселената изпраща напомняне, че всъщност нямаме значение за това.
Нийл Строс
Вселената е студена. Забавлението е огънят, който разтапя блоковете на трудностите и създава кипящ празник на живота. Това е правото на раждане на всяко същество, право не по-малко свято за това, че е било стъпкано от началото на времето.
Ник Бостром
Точно както няма загуба на основна енергия във Вселената, така нито една мисъл или действие не е без ефектите си, настоящи или крайни, видими или невидими, усетени или нечувствани.
Норман Казънс
Колкото по-дълбока е Себереализацията на човека, толкова повече той влияе върху цялата вселена чрез своите фини духовни вибрации и толкова по-малко той самият е засегнат от феноменалния поток.
Парамаханса Йогананда
Цялата вселена е Божият космически филм и че индивидите са просто актьори в божествената пиеса, които сменят ролите си чрез прераждане; Дълбокото страдание на човечеството се корени в твърде тясното идентифициране с текущата си роля, а не с режисьора на филма или Бог.
Парамаханса Йогананда
Всички елементи във Вселената имат взаимовръзка, всички същества в света са свързани помежду си.
Парацелз
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
29
Следваща