Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вселена" - страница 4
Мисли неотклонно само за великото. Повдигни природата до самият себе си, и нека Вселената отразява твоята душа.
Александър Довженко
Вие сте тук, за да дадете възможност на божествената цел на Вселената да се разгърне. Ето колко сте важни!
Екхарт Тол
Започваме да виждаме цялата вселена като холографски взаимосвързана мрежа от енергия и информация, органично цялостна и самореферентна във всички мащаби на нейното съществуване. Ние и всички неща във Вселената сме нелокално свързани помежду си и с всички останали неща по начини, които не са ограничени от досегашните ограничения на пространството и времето.
Ервин Ласло
Западът вярва, че човекът и Вселената са сложни и че очевидно несъответстващите части на всяка от тях могат да бъдат поставени в разумно работещо споразумение с малко добра воля, търпение и експерименти.
Карол Куигли
Не е лесно да се откъсне някое събитие от контекста на Вселената, в което се е случило, без да се откъсне от него някакъв фактор, който му е повлиял.
Карол Куигли
Те бяха влюбени, отчаяно влюбени, но Вселената не се грижеше за превратностите на човешкото сърце.
Алистър Рейнолдс
Всички наши наблюдения за Вселената е в крайна сметка само наблюдения над самите нас.
Алън Мур
Нещата са такива, каквито са. Поглеждайки към Вселената през нощта, ние не правим сравнения между правилни и грешни звезди, нито между добре и лошо подредени съзвездия.
Алън Уотс
Вселената е такава, каквато е, независимо дали ни харесва или не. Съществуването или несъществуването на създател е независимо на нашите желания. Свят без Бог или цел може да изглежда суров или безсмислено, но само това не изисква Бог действително да съществува.
Лорънс M. Краус
Помнете, че трябва да гледате нагоре към звездите, а не в краката си. Опитвайте се да намерите смисъл в това, което виждате, и се интересувайте от причините, поради което Вселената съществува.
Стивън Хокинг
Това, което съм направил, е да покажа начина, по който Вселената е започнала да се оформя – според законите на науката. В такъв случай не е необходимо да се обръщаме към Бога, за да установим как е започнала Вселената. Това не доказва, че няма Бог, а само че Бог не е необходим.
Стивън Хокинг
Вселената е машина за създаване на богове.
Анри Бергсон
Само с помощта на изкуството можем да изоставим себе си, узнавайки, как другите виждат вселената.
Марсел Пруст
Беше направено решаващото откритие, че за да стане живопис, вселената, видяна от художника, трябва да се превърне в частна, създадена от самия него.
Андре Малро
Шахматната дъска е светът, парчетата са явленията на Вселена, правилата на играта са това, което наричаме законите на Природата, а играчът от другата страна е скрит от нас.
Томас Хъксли
Два елемента, които най-често се срещат във вселената, - водород и глупост.
Франк Запа
Ето една вселена толкова необятна, че аз се губя в нея. Вече не знам къде съм. Аз изобщо не съм нищо. Нашият свят е ужасяващ в своята незначителност.
Бернар дьо Фонтенел
Вселената е синергична. Животът е синергичен.
Бъкминстър Фулър
Най-мощната сила във вселената са слуховете.
Дейв Бари
Вярвам във философията, че си създаваш собствена вселена. Просто се опитвам да си създам хубава такава за мен.
Джим Кери
Следвай своите вдъхновения, и Вселената ще отвори за теб врати там, където по-рано са били стени.
Джоузеф Камбъл
Какво е бог? Бог е олицетворение на мотивираща сила на ценностна система, която функционира в човешкия живот и във вселената.
Джоузеф Камбъл
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
29
Следваща