Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вселена" - страница 3
Душата съдържа малко тайни и копнежи, които не могат да бъдат разумно обсъдени, анализирани и анкетирани. Самотата, самото състояние, което поддържаше индивида срещу и извън неговото общество, стана технически невъзможна. Логическият и лингвистичният анализ показват, че старите метафизични проблеми са илюзорни проблеми; търсенето на "смисъла" на нещата може да бъде преформулирано като търсене на значението на думите, а установената вселена от дискурс и поведение може да предостави напълно адекватни критерии за отговора.
Херберт Маркузе
Търся какво трябва да се направи. В крайна сметка така се проектира вселената.
Бъкминстър Фулър
Любовта е когато центъра на вселената внезапно се сменя и се премества в някой друг.
Айрис Мърдок
Безкрайната безсмъртна любов, която свети около мен като милион слънца - тя ме призовава отново и отново през Вселената.
Джон Ленън
Моята вселена са моите очи и моите уши. Всичко останало са не повече от слухове.
Дъглас Адамс
Перверзността на Вселената клони към максимум. Вселената е враждебна.
Лари Нивън
Кажете им, че вселената е прекалено сложна играчка, за да може да играе чувствително предпазливо същество.
Лари Нивън
Обичам те, защото цялата вселена се беше наговорила да ми помогне да те намеря...
Паулу Коелю
Голяма трагедия е, че науката, този прекрасен процес за установяване на истината, отстъпи духовното издигане на нейните централни откровения: необятността на Вселената, необятността на времето, свързаността на целия живот и ценността на живота върху нашите малка планета.
Ан Друян
Ние сме боговете на атомите, които съставляват себе си, но също така сме атомите на боговете, които изграждат Вселената.
Менли Палмър Хол
Вселената винаги ни говори. ... Изпраща ни малки съобщения, предизвикващи съвпадения и случайности, напомняйки ни да спрем, да се огледаме, да повярваме в нещо друго, нещо повече.
Нанси Теър
С ракетите, сателитите и космическите кораби, които създаваме сега, замърсяване вселената.
Нийл Йънг
Аз съм слабо, ефимерно създание, направено от кал и мечта. Но усещам как всички сили на Вселената се въртят в мен.
Никос Казандзакис
Без Сатана, само с Бога, колко бедна вселена, колко банална музика!
Олаф Стейпълдън
Като писател, аз не съм богиня на вселените, които създавам. Аз съм най-много сценичен мениджър на изобилните дарове, които извират от рога на изобилието, което означава, че има източник, който е толкова сладък, прощаващ и щедър, че се моля всеки ден този източник да бъде моят водач.
Ребека Уелс
Ако знаехме точно законите на природата и положението на Вселената в началния момент, бихме могли да предвидим точно положението на същата Вселена в един успешен момент.
Жул Анри Поанкаре
Космонавтиката има безгранично бъдеще, и нейните перспективи са безпределни като самата Вселена.
Сергей Корольов
Отдавна мисля, че всеки, който нередовно - или никога - не вдига поглед и вижда чудото и славата на тъмно нощно небе, изпълнено с безброй звезди, губи усещане за своята основна свързаност с Вселената.
Брайън Грийн
В една безкрайна вселена всяка точка в пространството и времето е центърът.
Дейвид Зиндел
Истинското човешко същество... е значението на Вселената. Той е танцуваща звезда. Той е избухналата сингулярност, бременна с безкрайни възможности.
Дейвид Зиндел
Всички мъже са воини. И животът за всичко във нашата вселена не е нищо друго освен война.
Дейвид Зиндел
Във всеки един туит има цяла вселена и всичко наистина зависи от съдържанието, доколкото ще се разпространи.
Джак Дорси
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
29
Следваща