Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вселена" - страница 26
За мен шансът не е случаен. Вселената е обвързана с невиждани нишки. Трябва само да ги разплитаме малко, за да видим как се разгръща моделът.
Катлийн Тесаро
Какво може да бъде по-красиво от факта, че любовта съществува в произволна вселена?
Катлийн Тесаро
Всеки затвор е вселена за неговите затворници.
Катрин Фишър
Най-малката мисъл не би могла да съществува, ако цялата Вселена и законите на физиката по някакъв начин не я насърчават.
Кевин Кели
- По-добре разберете нещо: Вселената никога не предлага нещо безплатно. На това ще има цена. Винаги има.
Кей Хупър
Колко чувства може да побере едно сърце?... Безкрайно, помисли си Луна. Начинът, по който вселената е безкрайна. Това е светло и тъмно и безкрайно движение; това е пространство и време, и пространство в пространството, и време във времето. И тя знаеше: няма граници за това, което сърцето може да носи.
Кели Барнхил
Историите имат тенденция да проникват през блестящите стени на мембраната, разделящи вселените. Те шепнат и пърхат като перата на птиците, от остров до сушата и обратно. Те падат в сънища като дъжд.
Кели Барнхил
Все още мисля, че в паралелна вселена станах математик.
Кен Лиу
Виртуалният свят никога не може да бъде заместител на изживяването в реалния свят. И колкото повече завладява живота ни, колкото повече забравяме да усетим слънцето върху кожата си, толкова повече забравяме, че има цяла вселена, която трябва да бъде открита дори по време на 10-минутна разходка до работа.
Кери Смит
Кучетата са магьосниците на вселената.
Клариса Пинкола Естес
Полезността на математиката ни позволява да изграждаме космически кораби и да изследваме геометрията на нашата вселена. Числата може да са първото ни средство за комуникация с интелигентни извънземни раси. Някои физици дори спекулират, че разбирането на по-високите измерения и топологията - изучаването на формите и техните взаимовръзки - може някой ден да ни позволи да избягаме от нашата вселена, когато тя завърши или в голяма топлина, или в студ, и тогава бихме могли да наречем цялото пространство-време за нашия дом.
Клифърд Пиковър
Всеки, който е в Америка, прекарва първите няколко години, без да го изживява. Човекът се плаши от новостта на мястото и не вижда нещата. Нейната емоционална вселена се превръща в цялата вселена. И тогава, когато си мисли за дома, нейното разстояние в пространството може да изглежда като разстояние във времето.
Колм Тойбин
Закон на Вселената: никога не ценят своята епоха.
Кони Уилис
Вселената се грижи за беззаконията, за хората, които са били онеправдани, за несправедливостите, които светът не може да поправи.
Кортни Коул
Аз съм в безопасност и сигурност. Издишвам всякаква тревога и вдишвам спокойствие. С разширяването на моя свят, сърцето и умът ми се разширяват. Готов съм да остана отворен и да приема всички чудеса и изобилие, които вселената може да ми предложи.
Крис Кар
Вселената не прави събития.
Крис Прентис
Вселената винаги се старае да удари в най-слабата ви точка, понеже е нужно да я укрепите.
Крис Прентис
Всяка конфигурация на хората е изцяло нова вселена за себе си.
Кристин Кашор
Но какво да дадете на момиче, чиято душа съдържа цялата Вселена, когато главата ви е здраво заседнала на планетата Земя?
Кристъл Съдърланд
Тя се зачуди дали правосъдието е възможно в свят, пълен с дълбоки зли и повредени човешки същества, в истинска вселена от щети.
Лайза Скоталайн
Ако Вселената е безсмислена, същото е и твърдението, че е така. Ако този свят е жесток капан, неговият обвинител също е такъв, а гърнето нарича чайника черен.
Алън Уотс
Вие сте отвор, през който Вселената гледа и изследва себе си.
Алън Уотс
Предишна
1
...
25
26
(Текуща)
27
...
29
Следваща