Цитати на тема "Вселена" - страница 25
Частта от мозъка ми, която беше отговорна за създаването на света, в който живеех и се преместих, и за приемането на необработените данни, постъпили през сетивата ми, и превръщането им в смислена вселена: тази част от мозъка ми беше надолу и навън. И въпреки всичко това, бях жив и осъзнат, истински осъзнат, във вселена, характеризираща се преди всичко с любов, съзнание и реалност. За мен просто нямаше аргументиране на този факт. Знаех го толкова напълно, че ме заболя.
Ибън Алегзандър
Истината е, че вие сте повече, отколкото си мислите, че сте, и ваша отговорност е да станете повече, отколкото сте! Вашето собствено израстване и развитие е Великата игра на живота, изпълнението на Великия план, който е целта на нашето същество, и по същия начин това е най-голямото приключение, което някога можете да предприемете, защото то води не само към безкрайността на физическа вселена, но повече към безкрайността на съзнанието, в която наистина ставате увенчани със Слава. Няма по-малко думи, които могат да се използват, за да ви вдъхновят да предприемете това Велико пътуване, което се отваря пред вас с информацията и техниките на тази книга.
Карл Луелин Вешке