Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вселена" - страница 24
Да се постулира трилион трилион други вселени, а не един Бог, за да се обясни подредеността на нашата вселена, изглежда височината на ирационалността.
Джон Ленокс
Ние сме продукт на квантовите колебания в най-ранната вселена.
Джон Ленокс
Единственият отговор в тези съвременни времена, както и във всички други времена, е кръвта на Христос. Когато съвестта ни се издигне и ни осъди, къде ще се обърнем? Обръщаме се към Христос. Обръщаме се към страданията и смъртта на Христос - кръвта на Христос. Това е единственият прочистващ агент във Вселената, който може да даде на съвестта облекчение в живота и мир в смъртта.
Джон Пайпър
Светлина и тъмнина е основният език на вселената.
Джон Туелв Хокс
Материалната вселена съществува само в ума.
Джонатан Едуардс
Когато всичко е казано и направено, то бумерангът, който ние сме хвърлили в пространството, често се връща към нас. Това е закон на Вселената, приятелю.
Джордан Белфорт
Лъчът на въображението или на мъдростта може да просветли вселената и да светне в отдалечени векове.
Джордж Бъркли
Математиката винаги е показвала любопитна способност да бъде приложима към природата и това може да изразява дълбока връзка между нашите умове и природата. Ние сме Вселената, която говори, част от природата. Така че не е толкова изненадващо, че нашите логически и математически системи пеят в унисон с природата.
Джордж Зебровски
Вярвам, че сме единствените съзнателни същества във Вселената и вярвам, че след 500 години все още ще бъдем единствените живи същества наоколо.
Джос Уедън
В дупката в стената в стаята в къщата в алеята в града в страната в света във вселената живееше мишка. Казваше се Алис.
Доналд Бисет
Когато ние даваме нещо, то задължително получаваме. Това обръщение е същноста на цялата Вселена.
Дорийн Верчу
Трябваше да промените дължината на вълната на вашето съзнание и по този начин да промените всичките си модели на тялото на дължина на вълната, различна от тази вселена, буквално ще изчезнете от този свят и ще се появи отново в този, към който сте настроени.
Друнвало Мелхизедек
Всеки от нас създава история - разказ, картина, алегория, модел - за това, което се случва във Вселената. И тогава ние се борим - понякога до смърт - за да накараме другите да повярват в този модел или да можем сами да продължим да вярваме в него. С други думи, ние се опитваме да изтрием противоречиви доказателства за този модел.
Дъглас Рушкоф
Любовта изгонва страха, защото когато знаем, че сме обичани, не се страхуваме. Който има Божията съвършена любов, страхът е излязъл от Вселената за него.
Е. У. Тоузър
С напредването на Гърция човечеството се превърна в центъра на Вселената, най-важното в нея. Това беше революция в мислите. Досега човешките същества бяха броили за малко. В Гърция човекът първо разбра какво е човечеството.
Едит Хамилтън
Старите идеи непрекъснато се избиват от нови факти. Няма нищо стабилно в заключенията на ума и е невъзможно някога да има такива, освен ако не смятаме, че Вселената е направена по мярка на човешкия ум, предположение, за което нищо в миналото не дава никакви гаранции.
Едит Хамилтън
Различните религии произхождат от това, че човек е постигнал Бог през призмата на своето собствено същество, условно и окончателно, докато Бог непрестанно осъзнава единството на трите свята в общата хармония на Вселената.
Едуар Шюре
Бях създаден от всемогъщия Бог, за да изпълня вселената с моите шедьоври.
Ел Греко
Ако можех да започна от днес, бих избрала отново литература. Ако отговорите съществуват в света или във Вселената, все още мисля, че точно там ще ги намерим.
Елиф Батуман
Винаги съм познавал майка си като агностик, по-малко сигурна от баща си, че вселената не е създадена от някакъв голям интелект. Но тя щеше да се раздразни още повече от баща ми, когато си помисли, че хората призовават Бог да върши работата си вместо тях - например, когато видя автобус със стикер, казващ "Аллах да ни пази".
Елиф Батуман
Бог е живот. Разбирам това и го изразявам. Бог е съвършената Истина. Разбирам това и го изразявам. Господ е любов. Разбирам това и го изразявам. Излъчвам мисли за любов и мир и изцеление към цялата вселена. Ако някой някога ме е наранил или ми е причинил някаква вреда, сега напълно и свободно прощавам на този човек и това нещо се прави завинаги. Отивам на свобода.
Емет Фокс
Изпращам мисли за любов, мир и изцеление до цялата вселена: до всички дървета и растения и растящи неща, до всички зверове, птици и риби и до всеки мъж, жена и дете на земята, без никакво различие.
Емет Фокс
Предишна
1
...
23
24
(Текуща)
25
...
29
Следваща