Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вселена" - страница 20
Обичам физиката от малкък, но също така се интересувах от всякакви големи въпроси, от философия до еволюция и неврология. И общото между тези полета е, че всички те имат за цел да уловят определени аспекти на една и съща основна вселена.
Шон Карол
Трябва да научим децата повече за Големия взрив и ентропията и частиците. Всеки завършил гимназия трябва да знае, че всичко във Вселената е направено от шепа частици. Това не е трудно да се знае. Но не това се подчертава.
Шон Карол
Една от трагедиите на нашата образователна система е, че взехме тази невероятно интересна тема - как работи Вселената - и я направихме скучна.
Шон Карол
Нищо от факта, че е имало първи момент във времето, не изисква да се изисква външно нещо, за да се създаде вселената в този момент.
Шон Карол
Не се вдъхновявам така, както правят някои хора, кипейки от идеи - това ми се струва тежка работа... но след като се закача за вселената на определена работа, това става почти като естетическа зависимост.
Шон Тан
Вселената ви кара да отговорите на следните въпроси: Каква е ползата от високоплатена кариера, ако тя ви оставя непрекъснато стресирани и нещастни? Каква полза от притежаването на голяма величествена къща, ако единственото време, което прекарвате в нея, е когато спите в нея? Каква полза от това да имате много интересни вещи, ако никога нямате свободно време да им се насладите? Преди всичко, каква полза от това да имаш семейство, ако рядко виждаш някой от членовете му?
Ърни Зелински
Безкрайно съм удивен от живота, че Земята се върти в безкраен мрак насред Вселената, и аз съм щастлив, че съществувам, но все още нямам никакви религиозни убеждения.
Арън Пол
Конят се дава на човека, за да му напомни, че той все още не е най-нещастното същество във Вселената.
Юрий Нестеренко
В твърдия вакуум, който прави огромното мнозинство от нашата вселена, колебанието може да убие.
Б. В. Ларсън
Знаех точно къде той съществува в сърцето ми; Нямах представа къде той съществува във вселената.
Беатрис Уилямс
Вярата във Вселената определено е знак от Вселената.
Беки Албъртали
И се мразех, че ги мразя. И това беше, моят собствен порочен кръг. Моята частна вселена на омразата.
Бенджамин Алире Саенц
Добра метафора за това, което книгите се представят за: огледала, които в малък мащаб събират всички детайли на една вселена.
Бернардо Ачага
Религията започва като естествено обяснение на Вселената. Проблемът започна, когато хората отказаха да приемат нови доказателства.
Би Би Кинг
Ако трябваше да сведем християнството до основи, щеше да ни остане просто това: взаимоотношения с Бог. Живият, любящ Бог на Вселената е говорил през цялата история и говори и до днес - не само на пастори или свещеници, но и на всеки, който ще слуша. Бог ще ви говори.
Бил Хайбълс
Няма да кажа, че съм агностик, тъй като агностицизмът поддържа, че човек не може да знае ... но аз не съм против идеята за някаква интелигентност или някаква организираща сила, която създава първоначалните условия на Вселената в такава начин, който в крайна сметка генерира звезди, планети и живот.
Бъръс Фредерик Скинър
За да има смисъл теорията на струните, Вселената трябва да има девет пространствени измерения и едно време, за общо десет измерения.
Брайън Грийн
Откровението, до което стигнахме, е, че можем да се доверим на спомените си за минало с по-ниска, а не по-висока ентропия, само ако големият взрив - процесът, събитието или случката, която създаде Вселената - започна от Вселената в извънредно специално, силно подредено състояние с ниска ентропия.
Брайън Грийн
Толкова галактики, толкова планети навън във Вселената обикалят толкова много звезди... просто има чувството, че има много голям шанс, че има друга планета, подобна на Земята, която е в състояние да поддържа някакъв живот, подобен на този с който ние сме запознати.
Брайън Грийн
Може би е важно да отворя хората, хората, които са точно там с теб, а не на хиляди мили в друга вселена. Или може би е нещо друго. Може би просто трябва да се задоволя с това, че не знам. Може би е просто добре да знаете, че не сте единствената, която не знае.
Брайън Лий О'Мали
Вселената е нашата картина. Само незрелите си представят космоса да бъде това, което те смятат, че е така.
Брайън Хърбърт
Днес започваме да виждаме работа на много реномирани учени, според която Вселената е създадена от нашите наблюдения. Това не е случайно; ние участваме активно във физическото оформяне на света, който изпитваме.
Брус Липтън
Предишна
1
...
19
20
(Текуща)
21
...
29
Следваща