Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вселена"
...И когато силно искаш нещо, цялата Вселена ти съдейства, за да постигнеш желанието си.
Паулу Коелю
Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен.
Алберт Айнщайн
Има само един ъгъл на вселената, който може да сте сигурни, че ще подобрите, и това е вашият собствен.
Олдъс Хъксли
Ние сме невъзможност в невъзможна Вселена.
Рей Бредбъри
Моята цел е проста. Това е пълното разбиране на Вселената, защо е таква, каквато е, и защо въобще съществува.
Стивън Хокинг
Кажете на хората, че има невидим човек на небето, който е създал вселената и мнозинството ще повярват. Кажете им, че боята не е изсъхнала, и те ще пипнат с пръст, за да се убедят в това.
Джордж Карлин
Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За първото не съм толкова сигурен.
Алберт Айнщайн
Авторът в неговото творчество, подобно на Бог във Вселената, трябва да присъства навсякъде, но никъде да не се вижда.
Гюстав Флобер
Усилието да се разбере Вселената е едно от малкото неща, които издигат човешкия живот над нивото на фарса и му придават нещо като издигане на трагедията.
Стивън Уайнбърг
Моята теология накратко гласи, че Вселената наистина е продиктувана, но не е подписана.
Кристофър Морли
Вселената никога не е имала смисъл. Предполагам, че е построена по държавна поръчка.
Робърт Хайнлайн
Ще спечелим, защото дъгата на моралната вселена е дълга, но тя е склонна към справедливост.
Мартин Лутър Кинг
Вселената е мисъл на Бог.
Фридрих Шилер
Ако е истина, че нашият вид е сам във Вселената, тогава бих казал, че Вселената е устроена за много малко време.
Джордж Карлин
В началото Вселената беше създадена. Това ядоса много хора и беше счетено като лош ход.
Дъглас Адамс
Действието даже на най-малкото същество води до изменения в цялата вселена.
Никола Тесла
Колкото повече Вселената изглежда разбираема, толкова повече изглежда и безсмислена.
Стивън Уайнбърг
Защото тъй като тъканта на Вселената е най-съвършена и е дело на най-мъдрия Създател, във Вселената не се случва нищо, в което да не се появява някакво правило на максимум или минимум.
Леонард Ойлер
Вероятно най-близките до съвършенство неща са огромните абсолютно празни дупки, които астрономите откриха наскоро във Вселената. Ако там няма нищо, как би могло да бъде погрешно?
Ричард Бротиган
Ние сме само една напреднала порода маймуни на една малка планета около една много обикновена звезда. Но ние можем да разберем Вселената. И това ни прави много специални.
Стивън Хокинг
Във Вселената съществува един доста последователен план, въпреки че и аз не знам за какво е.
Фред Хойл
Има една теория, която твърди, че ако някой тръгне да разсъждава какво е Вселената и защо е тук, тя незабавно ще изчезне и ще бъде заменена с нещо още по-чудато и необяснимо. Има и друга теория, която казва, че това вече се е случвало.
Дъглас Адамс
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
29
Следваща