Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Зло" - страница 6
Винаги съм гледал на глобалното развитие като на борба между силите на доброто и злото. Да не се опростява като борба между Исус и Сатана, тъй като не считам, че процесът е ограничен до нашата собствена културна сфера.
Алва Мюрдал
...да промените нещо, което не разбирате, е истинската природа на злото.
Джанет Уинтерсън
Що се отнася до злото, което произтича от цензура, невъзможно е да се измери, защото е невъзможно да се каже къде свършва.
Джереми Бентъм
Единственото, което ме обижда най-много е, когато се разхождам до банка и виждам реклами, които се опитват да убедят хората да вземат втори ипотеки в дома си, за да могат да отидат на почивка. Това наближава злото.
Джеф Безос
Езикът на злото е универсален, по маниера на есперанто.
Джо Хил
Определям добрия човек като човек, който напълно осъзнава собствените си ограничения. Те познават силните си страни, но познават и сянката си - познават своите слабости. С други думи, те разбират, че няма добро без лошо. Доброто и злото наистина са едно, но ние сме ги разделили в нашето съзнание. Ние ги поляризираме.
Джон Брадшоу
Злото е източник на морална интелигентност в смисъл, че трябва да се учим от нашата сянка, от нашата тъмна страна, за да бъдем добри.
Джон Брадшоу
Ревността - това е изкуството да си причиняваш на себе си повече зло, отколкото на другите.
Александър Дюма — син
Виждам триумфа на доброто над злото като проява на процеса на еволюция, коригиращ грешките.
Джонас Солк
Не приемайте зло, което можете да промените.
Е. Локхарт
Именно чрез обещанието си за чувство на сила злото често привлича слабите.
Ерик Хофер
Аз съм може би късен последовател на Зороастър и вярвам, че основата на живота е изградена върху борбата между двете противоположни сили на Доброто и Злото.
Еудженио Монтале
Човек не е равен на животно, нито една частица от него. Човешкият живот беше смърдящо покварен, а междувременно имаше красиви същества, които живееха с деликатност на земята, без да причиняват зло на никого. - Би трябвало да умрем. - съдията почти заплака.
Киран Десаи
Злото, колкото и силно да изглежда, може да бъде победено от собствения му апетит.
Клайв Баркър
Природата на човека е в основата на доброто, или може би не е нито добро, нито зло. Във всеки случай човекът е нещо, върху което трябва да работи. Трябва да се придържаме към този факт - човекът е нещо, върху което трябва да се работи.
Клас Понтус Арнолдсон
Моралното зло е неморалността, болката, страданието и трагедията, които идват, защото избираме да бъдем егоисти, арогантни, безгрижни, омразни и обидни.
Лий Стробъл
В мнозинството йерархии свръх-компетентността се счита за по-голямо зло, от некомпетентността.
Лоурънс Питър
Направете любовта си оръжие, за да преодолеете всяко зло.
Майкъл Джексън
Има герои на злото, както и на доброто.
Франсоа дьо Ларошфуко
В света на злото, глупостите, неувереността и съмненията, наричан съществуване, има нещо за което си струва да живееш, и което несъмнено е силно като смъртта: това е ЛЮБОВТА.
Хенрик Сенкевич
Склонен съм да мисля, за екшън филмите като за действенa демонстрация на морала, в която доброто триумфира над злото.
Силвестър Сталоун
Злото е очевидно само в ретроспекция.
Глория Стейнем
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
29