Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Зло" - страница 23
Защо изборът между добро и зло трябва да включва личен комфорт?
Карън Луц
Понякога границата между обръщане към добро и обръщане към злото е много тънка. И една добра постъпка, и една добра душа може да промени гледната ти точка.
Карън Роуз
Злото беше невидимо и го имаше навсякъде.
Алма Катсу
Това е християнска концепция. Нито една уважаваща себе си вещица не би се покланяла на християнски бог на злото.
Катрин Курц
Колко са тези хора в пресата, да не говорим за политици и обикновени хора, които са готови умишлено да изравнят умишленото невежество на злото с неговото отсъствие.
Кейлъб Кар
И така злото процъфтява и се разпространява, защото достойните хора не искат да вдигат шум.
Кен Бруен
Пиша с една единствена цел: да победим непробиваемото невежество на черните сърца. Моите стихове са актове на насилие против злото, което убива всички нас.
Кенет Рексрот
Желанието за критика става все по-малко с развитието на характера. Белегът на добрия характер е никога да не бъдеш критичен и да споменаваш, но рядко грешките на другите. Силният характер не се съпротивлява на злото, а използва силата си за изграждане на доброто. Те знаят, че когато светлината стане силна, тъмнината ще изчезне от само себе си.
Крисчън Ларсън
Хората често вършат добри дела, без надежда за награда, но за зло дело винаги изискват плащане.
Л. Франк Баум
Не можеш да се бориш със злото в тъмното, Сара. Единственият начин, по който можете наистина да го победиш, е да го изведеш на светло.
Аманда Стивънс
Хората не се раждат зли, въпреки че всички ние имаме зло в себе си.
Лейла Слимани
Фарът, древен символ на надеждата и спасението, е превърнат в оръжие на злото, което го прави предвестник на смъртта и в този дяволски превключвател, ако желаете, може да се види знак за истинско, а не измислено сходство между пра-пра-дядо и пра-пра-правнук.
Леонид Юзефович
Светът страдам, но не от Злото, а от страхът да признае Доброто.
Лий Карол
Имаш плът и кръв. Аз имам. Всички хора имат. Не е зло, това е сила. Злото се ражда в сърцето, а не в кръвта.
Лин Флюълинг
Страхливецът може да направи повече зло от много смели мъже.
Лора Джо Роуланд
Така че именно страхът, слабостта, егоизмът и страхливостта на зрителите позволяват на злото поведение да продължи.
Лора Шлезинджър
Най-голямото зло и най-лошото от престъпленията е бедността.
Лоренцо Каркатера
Това е много добре. Ако не се случи спонтанно, ние сами щяхме да организираме трагедията. Как щеше да ни сполети нещастието? Болести, разногласия, войни, окончателна разруха? Дамоклевият меч не само заплашва тираните: цялото човечество изпитва мъката на Злото, която изглежда е необходима, за да може да схване доброто, тоест вечното спасение.
Льоренс Вилялонга
Доброто и злото могат да са като две проклети змии - тъй преплетени, че не можеш да различиш кое какво е, докато не ги гръмнеш и двете, а тогава е твърде късно.
М. Л. Стедман
Проблемът със злите хора е, че те могат да видят само зло в другите. Това е едно от най-лошите проклятия да бъдеш зъл, че вече не можеш да изпитваш добро.
Майкъл Грубер
Въпреки това бих бил лицемер да не предвидя, че добрите намерения, които донесох на принца, ще бъдат и коренът на злото на някой друг човек, дори само защото пътят към къщата на дявола е един и същ за добрия човек и лошо - и пътуването също толкова необходимо и за двамата. Времената се променят, но природата на хората не.
Майкъл Енис
Познах добро и зло, грях и добродетел, правда и неправда. Съдих и ме съдиха. Минах през раждане и смърт, радост и мъка, рай и ад. И накрая разбрах, че аз съм във всичко и всичко е в мен.
Инаят Хан
Предишна
1
...
22
23
(Текуща)
24
...
29
Следваща