Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Зло" - страница 21
Важен аспект на евразийския мироглед е пълното отричане на западната цивилизация. Според евразийците Западът с неговата идеология на либерализма е абсолютно зло.
Александър Дугин
Злото и страданието в този свят са по-големи, отколкото всеки от нас може да разбере. Но злото и страданието не са крайни. Бог е. Сатана, големият любител на злото и страданията, не е суверен. Бог е.
Джон Пайпър
Бог не просто победи злото на кръста. Той накара злото да служи на преодоляването на злото. Той накара злото да се самоубие, като направи най-лошото си зло.
Джон Пайпър
От началото на човешката история войната е най-голямото зло. Но в сравнение с това, което сме измислили, войната беше справедлива и ясна. Мнозина искаха да напуснат този ад, да се скрият от него заради простата истина на фронта и сраженията.
Джонатан Лител
Само желанието да се произведе страдание, в името на страданието. Това е самата същност на злото.
Джордан Б. Питърсън
Най-страшните хора в света не са тези, които са предразположени към зло, Джеймс. Понякога най-страшните хора са тези, които погрешно приемат собствените си лъжи за истина.
Джордж Норман Липърт
Ако мислите добро, ще последва доброто, ако мислите зло, ще последва злото. Това е начинът, по който работи умът ви.
Джоузеф Мърфи
Отвращавайте се от злото; Прилепете към доброто.
Джули Гаруд
Злото е човекът, който е познал честта и я е отхвърлил.
Джули Гаруд
Когато депресиран човек се отдръпне от докосването ви, това не означава, че той ви отхвърля. По-скоро той ви предпазва от фалшивото, разрушително зло, което според него е същността на неговото същество и което според него може да ви нарани.
Дороти Роу
Изучаването на психология за повишаване на ефективността на рекламите Ви не е зло. Той просто ви учи: 1. Какво искат хората. 2. Как се чувстват за това, което искат. 3. Защо се държат така. И след като разберете това, можете: 1. По-добре да разберете как да задоволите клиентите си. 2. Влияйте на повече хора да купуват. 3. Вземете вашите качествени продукти в ръцете на повече хора. 4. Помогнете да добавите повече удовлетворение към живота им. Виждате ли? В крайна сметка не е толкова лошо, нали? Не и ако започнете с качествен продукт.
Дрю Ерик Уитмън
Тероризма не е персонализирано зло, а следствие пороците на огромно число хора.
Александър Сокуров
Всяко зло крещи само едно съобщение: "Аз съм добър."
Александър Шмеман
Дойде осъзнаването на това, че приемаш или не, но политиката винаги не е избор между добро и зло, а избор между по-голямо и по-малко зло.
Егор Гайдар
Мъртвите са мъртви и не могат да причинят зло.
Едгар Бъроуз
Пазете се от злото под прикритието на приятелството!
Едуард Булвер-Литън
Астрологията е като всеки друг клон на знанието. Може да се използва за добро или за зло, правилно или неправилно, както от квалифицирани, така и от неквалифицирани практикуващи.
Елизабет Клеър Профет
Да се страхуваш означава да имаш повече вяра в злото, отколкото в Бог.
Емет Фокс
Същността на насилието е, че то не може да бъде призовано и прогонено по желание. Веднага щом вдишаме неговите изпарения, то става част от нашата душа и ние ставаме част от световното зло.
Ерик Валц
Светът на дивата природа е суров, понякога жесток, но не свиреп. Природата не е добра и не е лоша, в нея няма добро и зло.
Ерик Л'Ом
Неговата слабост беше вярата му, че злото има граници.
Ерик Ларсън
Лично аз не съм нито добър нито лош. Аз така да се каже се колебая. И затова никога на никого не съм причинил зло - какво впрочем и добро.
Ерик Сати
Предишна
1
...
20
21
(Текуща)
22
...
29
Следваща