Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Правило" - страница 7
Имам правило, че не пия в Ню Йорк, защото не искам да се събуждам с махмурлук и да не мога да работя.
Колм Тойбин
Докато човекът с амбиция е провален, светът ще му каже да се откаже от идеала си; но когато амбицията му бъде реализирана, светът ще го похвали за упоритостта и решителността, които е проявил през тъмните си часове, и всички ще посочат живота му като пример за следващите поколения. Това неизменно е правилото. Затова не обръщайте внимание на това, което светът казва, когато сте надолу. Бъдете решени да станете, да постигнете най-високата цел, която имате предвид, и ще го направите.
Крисчън Ларсън
Непредвидените изненади са правило в науката, а не изключение. Запомнете: нещата се случват.
Ленард Съскинд
В някои ситуации обаче, когато сте задълбочени в проблема си, се чувствате у дома си навсякъде, само когато мислите за проблема си. Някои от най-добрите ми работи бяха направени в хотели, във влака и няма правило. По-важно, когато мислите, е какво се случва вътре, отколкото навън. Най-добрите мисли могат да бъдат почти навсякъде.
Седрик Вилани
Като правило, много по-важно е как хората вършат своята работа, отколкото каква работа избират.
Луис Брандайс
Само в бейзбола отборният играч може да бъде и чист индивидуалист, и отборен играч в рамките на правилата и духа на играта.
Бранч Рики
Моралът не е списък от постъпки, нито сборник с правила, от които можем да се ползваме като от аптекарски или кулинарни рецепти.
Джон Дюи
Да умееш да пишеш четливо – това е първото правило на вежливостта.
Василий Ключевски
Няма единствено правило, което направлява употребата на геометрията. Не мисля, че съществува такова.
Беноа Манделброт
Правилата са само бариери, които пазят децата да не паданат.
Ан дьо Стал
Най-строгите правила в шахмата са изключенията.
Савелий Тартаковер
Трябва да направим нещо повече от това да спрем медийните гиганти да се разрастват; те и без това са твърде големи. Необходими ни е нов набор от правила, които да раздробят тези компании на парчета.
Тед Търнър
Вероятно имам отличителната черта да съм кинозвезда, която по всички закони на логиката би трябвало да не е правила никое от нещата преди това. Липсваше ми опит на всеки един етап от кариерата ми.
Одри Хепбърн
Ако работите здраво и играете по правилата, тази страна [Америка] е наистина отворена за вас. Можете да постигнете всичко.
Арнолд Шварценегер
Злото намира път към всеки от нас, но има едно общо правило – то винаги първо ни убеждава, че не съществува.
Мел Гибсън
Ако можех да изживея живота си отново, щях да си създам правило за четене на поезия и слушане на музика поне по веднъж седмично.
Чарлз Дарвин
На сценариите, които аз получава, като правило, вече има пръстови отпечатъци от Брад Пит и Леонардо ди Каприо.
Мат Деймън
Все още чувствам, че не съм достатъчно добра майка. Не нарушавах никакви правила.
Мери Тайлър Мор
Всякакви правила за това, което трябва и не трябва да се чете, са просто нелепи. Съвременната култура е повече от половината на базата на това, което не трябва да се чете.
Оскар Уайлд
Изградих си правилото никога да не пуша в съня си и никога да не се въздържам от тютюнопушене, когато съм буден.
Ралф Уолдо Емерсън
Изкуството трябва да нарушава веригите, всички правила и формули.
Реми дьо Гурмон
Нашият живот е игра, правилата на която не са ни известни.
Сьорен Киркегор
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
29
Следваща