Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Правило" - страница 4
Основно правило в технологията гласи, че всичко, което може да се направи, ще бъде направено.
Андрю Гроув
Златно правило в брачният живот е търпение и снизхождение.
Самюъл Смайлс
Гордостта е страхотна до момента, в който започнете да изхвърляте бебето с водата за баня. Правилото на сатанизма е: ако работи за вас, чудесно. Когато спре да работи за вас, когато сте се нарисували в ъгъла и единственият изход е да кажете, съжалявам, направих грешка, бих искал да направим компромис по някакъв начин, тогава го направете.
Антон Шандор Ла Вей
Всички правила за обучение са обобщени в това: научете се само за да създадете.
Фридрих Шелинг
Едно от първите правила на науката е, ако някой ви достави тайно оръжие, по-добре го използвайте.
Хърбърт Саймън
Това е много опияняваща роша. Мисля, че Жокерът живее между два свята - реалноста и илюзията. Аз получавам възможността да нарушавам правилата, променяйки себе си всички наоколо с най-необичайният образ.
Джаред Лето
Аз съм заобиколен от големи приятели и семейство. Не знам какво бих правила без тях.
Ема Робъртс
Говорят, че най-доброто правило на политиката - без твърде много управление. Това правило е също толкова вярно и във възпитанието.
Жан Паул
Първото правило на отразяването на ураганите е, че всяко излъчване трябва да започва с палми, огъващи се от вятъра.
Карл Хайасън
Винаги бъдете потайни, заблуждавайте и изненадвайте врага, ако е възможно; а когато нападате и го побеждавате, никога не спирайте да го гоните – докато хората ви имат сила да преследват; една разгромена армия, ако бива преследвана ожесточено, се паникьосва и може да бъде унищожена от хора на половината на нейната численост. Друго правило е: никога не се воювайте при голяма разлика в силите – ако при всяка възможна маневра можете да хвърляте силите си само срещу една част, нека това бъде най-слабата част от вашите врагове, която да разгромите. Същата тактика е в състояние да побеждава по всяко време, и малката армия може по този начин да унищожи голямата войска на части, като повтарящите се победи ще я направят да изглежда несъкрушима.
Стоунуол Джаксън
Всички ласкатели са като правило лъжци.
Йохан Якоб Енгел
Има три правила за писането на романи. За съжаление никой не ги знае.
Уилям Съмърсет Моъм
Армейското правило: "Да командва умее само този, който умее да се подчинява." - означава все едно да кажеш: "Да плува умее само този, който умее да потъва."
Лоурънс Питър
Моето правило е винаги да си върша работата за деня през деня.
Артър Уелсли Уелингтън
Кое е по-добре – да има закон и правила или да ловуваме и убиваме?
Уилям Голдинг
Първото правило на политиката трябва да бъде управлението на народа - с помощта на разума и враговете на народа - с помощта на терора.
Максимилиан Робеспиер
Обществата се нуждаят от правила, които нямат смисъл за отделните хора. Например няма значение дали един автомобил кара отляво или отдясно. Но всичко е различно, когато има много коли!
Марвин Мински
Единственото нещо, което най-много искате в живота, като правило, не може да се купи за пари.
Мерилин Монро
Шахматната дъска е светът, парчетата са явленията на Вселена, правилата на играта са това, което наричаме законите на Природата, а играчът от другата страна е скрит от нас.
Томас Хъксли
Винаги следвам правилото: не бягай, ако можеш да стоиш; не стой, ако можеш да седиш; не седи, ако можеш да лежиш.
Уинстън Чърчил
Правилата не са непременно свещени, принципите са.
Франклин Делано Рузвелт
Правила на поведението - това е превод на добродетелите на общодостъпен език.
Френсис Бейкън
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
29
Следваща