Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Правило" - страница 3
Войните, разбира се, като правило трябва да бъдат избягвани, но те са далече пò за предпочитане от някои видове мир.
Теодор Рузвелт
Нищо не трябва да се прави напразно и никога да не се действа по друг начин, освен в съответствие със строгите правила на изкуството.
Марк Аврелий
Познавах се с няколко гангстери и открих, че правилата и принципите им много точно съвпадат с моите, особено когато става реч за човешката вярност.
Марлене Дитрих
Древното правило "око за око" води към това, че остават само слепи.
Мартин Лутър Кинг
Историците и археолозите един ден ще открият, че рекламите на нашето време са най-богатите и верни отражения, които всяко общество някога е правило от целия си набор от дейности.
Маршал Маклуън
Никой все още не е достигнал величие, следвайки училищните правила.
Ралф Уолдо Емерсън
В мен няма никакви особени техники на игра. И даже аз никога не съм вярвал в подобни неща. В актьорството няма правила, аз играя с чисти инстинкти.
Хийт Леджър
Първо правило - не се предавай. Второ правило - помни за първото правило.
Ал Пачино
Толкова отдавна не съм правила секс, че дори забравих кой кого връзва...
Джоан Ривърс
Не разбирам тази игра, не разбирам този град, Холивуд! Не разбирам техните правила, знам само едно - не ги харесвам!
Джони Деп
Не мисля, че законите са правила, които са задължителни за изпълнение. Това са по-скоро съвети.
Джордж Карлин
Като правило, най-простият подход се оказва най-ефективен.
Доналд Тръмп
Има само едно правило за доброто говорене - научете се да слушате.
Кристофър Морли
Всяко произведение на ваятелното изкуство или на живописта трябва да изразява някакво велико житейско правило, трябва да поучава, в противен случай ще бъде нямо.
Дени Дидро
Хората си купуват бански костюми с по-голямо внимание отколкото си търсят съпруг или съпруга. А правилата са същите. Огледай за нещо, с което ще се чувстваш удобно, докато го носиш. И остави място за увеличаване.
Ерма Бомбек
Не трябва на никой да се дават съвети и да се ползват чужди съвети, освен общия съвет - правило за всеки - следвай повелите на душата си и действай смело.
Николо Макиавели
Кажи ми кое е правило и аз ще се боря за него.
Удроу Уилсън
Защото не трябва да строим храмове според едни и същи правила за всички богове еднакво, тъй като изпълнението на свещените ритуали варира в зависимост от различните богове.
Витрувий
Мисля, че простите числа приличат на живота. Те са много логични, но вие никога не можете да измислите за тях правила, даже ако постоянно мислите само над това.
Марк Хадън
Подаването на експерименталните данни е златното правило, което доминира във всяка научна дисциплина.
Морис Але
Човек без твърди правила почти винаги е лишен и от характер: има ли в него характер, той ще почувства, че са му необходими правила.
Никола дьо Шамфор
Хората, които не се адаптират към нищо, живеят, както им диктува сърцето, действат в съответствие с техните правила и чувства - такива почти никога не съм срещал.
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
29
Следваща