Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Правило" - страница 27
По правило не убивам деца: само когато станат изключително досадни. Веднъж на ден е достатъчно.
Лорън Чайлд
Правило 22: Ако смятате, че езикът ви може да ви вкара в капан, задръжте го.
Лорън Чайлд
В основата на квантовата механика стои правило, което понякога управлява политици или изпълнителни директори - стига никой да не гледа, всичко става.
Лорънс M. Краус
Правилото пет към един: да си даваме пет комплимента за всяка критична забележка.
Луан Бризендайн
Що се отнася до децата им, родителите са само инстинкт и надежда. И страх. Правилата и законите летят направо през прозореца.
М. Л. Стедман
Основно правило: колкото по-ниска е температурата на светлината, толкова повече е хюга.
Майк Викинг
Ако обичаш мъжа, отстъпи, когато той се е заинатил; прав ли е той, или не - отстъпи. Това в съпружеският живот е първото правило.
Дейвид Хърбърт Лорънс
Моето правило е: ако може да се яде, аз го слагам на кожата ми.
Ники Рийд
Казват, че трябва непрекъснато да съкращаваме нуждите си. Това правило следва да се прилага главно към нуждите на самолюбието - те са най-тиранични и с тях сме длъжни да се борим най-вече.
Никола дьо Шамфор
Аз мисля че не трябва да има правила и наредби когато става въпрос за развлекателният раздел.
Дипика Какар
Имай мъжеството да се ползваш от собствения си ум. Това е ръководно правило за просвещението.
Имануел Кант
Да се борим за правото на изключение. Нека изключението потвърждава правилото, но само ако иска. (222)
Станислав Йежи Лец
Падението на цивилизованите държави по правило да идва не от преките нападения на врагове, а от вътрешен разпад, в съчетание с последиците от изтощение по време на война.
Базил Лидъл Харт
Когато правилата на играта не позволяват да се спечели, властимащите сменят правилата.
Стоян Миленков
По правило мъжете са добри в леглото, когато изневеряват на жените си.
Мерилин Монро
Успехът в една война зависи от златното правило на войната: "скорост - простота - смелост"!
Джордж Патън
Явно има само опит да се утвърди едно правило, така че управляващите – сега те говорят за власт, говоря за глобална власт – да имат възможност да живеят без никакви правила и да им е позволено всичко, всичко ще им се размине каквото и да направят. Ето всъщност същите тези правила, за които, както казва народът, непрекъснато се говори, тоест непрекъснато за това говорят.
Владимир Путин
Хората като правило се заслужават един друг.
Жан Ростан
Когато изключението стане правило, то не допуска никакви изключения.
Александър Фюрстенберг
Предразсъдъци, суета, пресметливост – ето какво управлява света. Този, чието поведение се ръководи единствено от правилата на разума, истината и чувството, няма кой знае колко допирни точки с обществото. Той трябва да потърси и намери почти цялото си щастие в себе си.
Никола дьо Шамфор
Моето правило е никога да не съм груб с никого, но само ако наистина не искам.
Рекс Стаут
Правилата на навигацията никога не са управлявали кораба, нито правилата на архитектурата са построили къща. Това го правят хората.
Майн Рид
Предишна
1
...
26
27
(Текуща)
28
29
Следваща