Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Правило" - страница 24
Бюрокрацията е мащабна организация, съставена от йерархично структурирани услуги. В тези служби хората имат специфични отговорности и трябва да действат в съответствие с правилата и разпоредбите, както и да се подчиняват на натиска от страна на по-високопоставени служители.
Джордж Ритзър
Лагерът е пространството, което се отваря, когато извънредното състояние започне да се превръща в правило.
Джорджо Агамбен
Правилата са много важни във филм на ужасите.
Джос Уедън
По принцип моето правило е да не се намесвам в делата на други хора. Защо? Нека всеки да живее по свой начин.
Дмитрий Мамин-Сибиряк
Харесва ми да съм злодеят. Не знам дали има общо с моята личност. Ще се забавлявате много повече като злодей. Не е нужно да се придържате към правилата. Можете да бъдете много по-луди. Можете да слезете от релсите.
Долф Лундгрен
Правило №2 Живота предлага само няколко шанса. Невероятно важно е първото впечатление. Не го губете напразно. Понякога удачният грим може да е по-удобен от магистърска степен. Да не говорим за добрият сутиен.
Дона Кауфман
Правило №3 Дръж си устата затворена. По-добре дори да ухапеш езика си. И момичета, не забравяйте: за красива усмивка прощават всеки грях.
Дона Кауфман
Страна, която вярва, че никога не е правила грешки, е държава, която може да направи грешки по всяко време. Но държава, която вярва, че е направила само грешка или е направила толкова ужасно, нелекирано количество грешки в миналото, вероятно ще се превърне в страна, която е склонна да се съмнява в способността си да направи някое добро в бъдеще.
Дъглас Мъри
Странният вкус на работата с изкуствен интелект е, че хората се опитват да съставят дълги набори от правила в строги формализми, които казват на негъвкавите машини как да бъдат гъвкави.
Дъглас Хофстатър
Типичният американец? Той е изпратен в училище Малко или много, където първо се възползва от правилото за безопасност и комфорт; в младостта си той се присъединява към църквата и завършва търсенето на истината.
Едгар Ли Мастърс
Толкова по-изгодно и мило е учението чрез пример, отколкото по правило.
Едмънд Спенсър
Справедливият отговор на това ужасно събитие трябва да бъде незабавното изпращане до световната общност, Организацията на обединените нации. Правилото на международното право трябва да бъде променено, но вероятно е твърде късно, защото САЩ никога не са правили това; винаги е минавал сам.
Едуард Саид
Тя осъзна с дълбоко уважение, че тази жена винаги е правила това, което трябва, и се сблъсква с това, с което трябва да се сблъска. Ако много от нейните страхове и тежести щяха да изглеждат нереални за друга жена, нямаше нищо нереално в смелостта й.
Елизабет Гаудж
Въпреки това, което казах да останем такива, каквито сме, се промених. Аз, който винаги съм вярвал в това, че казвам мнението си и ми поставих задачата да разкрия истината, открих, че пазя тайни. Понякога животът е по-сложен от простите правила, които правим за него.
Елизабет Чандлър
Той наруши преобладаващите правила за непринудена интимност: той стоеше твърде близо, гледаше твърде силно, пипаше твърде много и дълго. И жените го обожаваха заради това.
Ерик Ларсън
Ако няма правила, то няма и игра.
Жан-Франсоа Лиотар
Бедността на въображението е да запомним всички правила.
Алехо Карпентиер и Валмонт
Нетривиалният избор е прерогатив на мъжът: той, като правило, при всеки случай намира жена, готова да встъпи с него в брак. Но не обратното.
Алис Мънро
Щастливи са мъжете, които изведнъж откриват, при разкриването на професия, удовлетворението на своите досега несигурни желания и правилото, за което са създадени. Още по-щастливи са онези, които, са богати на противоречиви страсти, намират в тази професия своя собствен ключ, решението на вътрешното си същество и точката на баланс между тенденциите, които ги разкъсват!
Жозеф Кесел
В лова на мъже няма никакви правила. Всички средства са позволени, ако трофея е добит жив.
Жорж Масон
Изкуството се харесва когато е просто. Трябва да се спазват само две правила: не говори на другите за себе си и постоянно им говори за самите тях.
Жул дьо Гонкур
Да живееш на света е сложно. И нашите деца трябва да научат едно: да разберат, че да оцелеят им помагат правилата, а не фантазиите.
Зейди Смит
Предишна
1
...
23
24
(Текуща)
25
...
29
Следваща