Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Правило" - страница 16
Вземете за правило да влагате 10% от всички пари, които влизат в живота ви, в специална сметка. Точно това е сумата, която в крайна сметка ще се превърне в качество на финансовата свобода.
Наталия Правдина
Живота напомня на два пътя в противоположни посоки. Единият от пътищата, като правило, избира чувството, другия - здравия разум.
Никлас Нат О Дах
...като правило, когато има множествено число, правилно за единствено число. Трябва ли някога да пропусна кралско НИЕ, да ме избавя от мизерията с бърз удар в главата.
Никол Краус
Направете поне веднъж това, което според другите не можете да си позволите. След това никога няма да обърнете внимание на техните правила и ограничения.
Николай Чуковски
Който прогонва дявола, трябва да намери нов дом за него.Той имаше избор: да се противопостави на живота или да го приеме. Можеше да стане все по-нещастен. Но предпочиташе да отиде до последния ред, за да разбере какво е. И тогава реших да приема живота с неговите правила.
Никълас Еванс
Твърдо вярвам, че 90 процента от объркването, което жените изпитват, когато се опитват да съберат ансамбъл за специфичен повод, е причинено от страх: страх от нарушаване на "модните правила", страх от нарушаване на някаква отдавна забравена традиция или основната страх да не изглеждаш зле.
Нина Гарсия
Ако погледнете назад в историята на жените, които са най-запомнящи се и най-стилни, те никога не са били последователи на модата. Те бяха тези, които бяха уникални в стила си, нарушители на правилата. Те бяха автентични, истински, оригинални. Те не следваха тенденциите.
Нина Гарсия
Ако има нещо, което телевизията всъщност не прави и никога не е правила, е да разкаже сюрреалистична история.
Ноа Хоули
Едно от суровите правила на професията му беше: никога не губете силите си в грижата за хората, не се опитвайте да облекчите нечия съдба, бъдете далеч от това в мисли и дела!
Норман Луис
Аз съм наложил за себе си правилото никога да не отказвам да разговарям с някого, който е пожелал да говори с мен; ако разговора е добър, аз мога да науча от него нещо за себе си, ако е лош - мога да принеса полза към събеседника си.
Оливър Голдсмит
Считам, че Русия е устроена по правилата. Мнозинството от нашето население е прекарало някакво време в затвори и колонии, и затова, както мисля, всичко е върху правила, всичко е чрез душа. Ние мислим със сърцето си и след това общуваме едни с други. А при европейците - при тях всичко идва от главата. Всичко по правилата, точка по точка.
Андрей Аршавин
...при сърцето има такива правила, както при шахматът. Направиш ли ход не можеш да го върнеш. Дори и не се надявай.
Андрей Геласимов
Правилото е най-лошото. Просто искате да го счупите.
Оскар Нимайер
Нещо за правилата – трябва или да ги спазваш, или да ги нарушаваш с удоволствие.
Пако Ъндърхил
Това ни учи на нещо за правилата - трябва или да ги спазвате, или да ги нарушавате с удоволствие. Просто игнорирането на правилото или лекото му изкривяване обикновено е най-лошото нещо, което можете да направите.
Пако Ъндърхил
Красотата е свещен дар, който като правило принадлежи на целият свят, а не на неговият притежател.
Пат Конрой
Никога не съди по първото впечатление! Това е златно правило.
Патрик Зюскинд
Етикета е набор от правила, които хората ползват, за да говорят публично гадости.
Патрик Ротфус
И като цяло тихо да се радваш не е по правилата. Правило номер двадесет и три гласи: Поддържайте добро настроение със силно пеене! В същото време скачай и скачай, бръмчи, крещи и танцувай! В противен случай вместо радост ще отидат твърди гадни неща!
Паул Маар
...или тяхната увереност в историческата мисия на унгарския народ, но които чувстват голяма социална отговорност за селските нещастия и градската бедност, но въпреки това приспособяват правилата и изискванията на своите професии към общоприетите и всепроникващи закони на корумпираното благородство.
Петер Надаш
Долината на разбирането: Тук всички ние избираме различен начин и различни правила, за да не се подчиняваме.
Петер Сис
По този начин равенството беше замислено от гледна точка на относителното положение на индивидите, правилата, регулиращи техните взаимодействия.
Пиер Розанвалон
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
29
Следваща