Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Правило" - страница 10
Играйте по правилата, но бъдете свирепи.
Фил Найт
Единственият начин, по който можем да си спомним, е чрез постоянно препрочитане, тъй като неизползваните знания обикновено отпадат от ума. Използваните знания не трябва да се запомнят; практиката формира навици и навици правят паметта ненужна. Правилото е нищо; приложението е всичко.
Хенри Хазлит
Правилото "да бъдеш тук и никъде другаде" се явява ключ към пълната концентрация. Да бъдеш само в текущият момент. Не е нищо повече.
Чък Норис
Правило на международното право е, че никога не трябва да се използват оръжия и методи за водене на война, които не правят дискриминация между бойци и цивилни.
Шон Макбрайд
Ако мъжете водят война в робско подчинение на правилата, те ще се провалят.
Юлисис Грант
Правилото в света на изкуствата е: да се погрижите за масите или да се поклоните на елита; не можеш да имаш и двете.
Бен Хеч
Цивилизацията имаше твърде много правила за мен, така че направих всичко възможно да ги пренапиша.
Бил Козби
Американците, които имат родители, отгледани по време на Голямата депресия или Втората световна война, разбират колко драстично са се променили нещата в дома. Баща ми не се интересуваше дали го харесвам и би било немислимо да вземе моите неща. В къщата имаше правила и те се прилагаха.
Бил О'Райли
Основното правило гласи: никога не използвайте съветите на хора, които не живеят така, както мечтаете да живеете вие.
Бодо Шефер
Великият художник не се води от правила, той ги създава.
Вилхелм Винделбанд
Добро правило, което да запомните за цял живот, е, че когато става въпрос за пластична хирургия и суши, никога не бъдете привлечени от изгодна сделка.
Греъм Нортън
Счетоводните правила дават на финансовите институции гъвкавост относно това кога избират да признават печалбите от рисков капитал.
Алекс Беренсън
В автомобилната индустрия винаги можете да разчитате на едно нещо: ако бъде предложено ново правило за околната среда или безопасността, ръководителите ще пророкуват бедствие.
Джеймс Суровецки
Няма да позволя на хората да ми налагат правила, които нямат смисъл за мен. И аз живея и работя много извън литературния свят и литературната система. Това, което мислят и в какво вярват и какви са техните правила не означават нищо за мен.
Джеймс Фрей
Правило номер четири за мен като писател? Графичните линии са като акули: Те или продължават да се движат, или умират.
Дж. Р. Уорд
Добре, тогава, първото й правило през останалите дни: повече не търси дефиниции навън. Тя може да няма представа коя е, но по-добре да бъде изгубена и търсена, отколкото да бъде вкарана в социална кутия от някой друг.
Дж. Р. Уорд
Университетът е мястото, където се преподава преследването на истината, обясняват се правилата за научаване как да се преследва и студентите започват да разбират как да оценят сериозността на истината. Това са невероятно важни уроци и само академичната свобода на учителите може да ги защити, защото винаги ще има хора, които не са съгласни или не одобряват идеите, които се опитват да предадат.
Джоан Уалах Скот
Опитайте се да държите устата си затворена, докато не получите предложение за работа, особено ако вашият ход не е напълно сигурен. Има само няколко случая, в които мисля, че би било уместно да кажете на шефа си какво се случва. Например, ако съпругът ви е принуден да се премести, очевидно ще отидете и ако имате добри отношения с шефа си, тогава може да ви отнеме някакъв стрес, за да кажете истината. Общото правило обаче е да не давате на работодателя си по-голяма власт над вашата съдба, отколкото вие сами.
Александра Левит
Все още усещам, че френското готвене е най-важното в света, едно от малкото, които имат правила. Ако следвате правилата, можете да се справите доста добре.
Джулия Чайлд
Извън шума, стила и спекулациите истината е, че iPad наистина е просто поредното таблетно устройство. Наистина голям PDA, където сензорният екран прави това, което клавиатурата на лаптопа е правила.
Дъглас Рушкоф
Спазването на бюджетните правила не трябва да коства доброто вземане на решения.
Емили Остер
Когато нещата станат полезни, те, като правило, престават да бъдат прекрасни.
Жан-Пол Готие
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
29
Следваща