Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Красота" - страница 5
Мисля, че в простотата има дълбока и трайна красота; по яснота, по ефективност. Истинската простота се извлича от много повече от липсата на безпорядък и орнаменти. Става дума за въвеждане на ред в сложността.
Джони Айв
Реших, че ако мога да нарисувам това цвете в огромен мащаб, не бихте могли да пренебрегнете красотата му.
Джорджия О'Киф
Външният вид на нещата се променя според емоциите; и по този начин ние виждаме магия и красота в тях, докато магията и красотата наистина са в нас самите.
Джубран Халил Джубран
Красотата е, когато можеш да оцениш себе си. Когато обичате себе си, тогава сте най-красивите.
Зоуи Кравиц
Красотата е проява на тайни природни закони, които иначе биха били скрити от нас завинаги.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Изкуство - това е умението да се създава конструкция, произтичаща не от взаимоотношенията на форми и цветове и не на основание естетически вкус за красота на построяване на композицията, а на основание тежест, скорост и направление на движение.
Казимир Малевич
Щастлив е този, който може да види красотата в обичайните неща, там, където, другите не виждат нищо!
Камий Писаро
Красотата беше обещанието за щастие, а не самото щастие; и очакваният свят често е бил по-богат от всичко реално.
Ким Робинсън
О, ти си по-справедлив от вечерния въздух, облечен в красотата на хиляда звезди.
Кристофър Марлоу
Истинската красота е да бъдеш верен на себе си. Това ме кара да се чувствам добре.
Летисия Каста
ярвам, че архитектите трябва да проектират градини, които да се използват, колкото къщите, които изграждат, за да развият усещане за красота и вкус и склонност към изобразителното изкуство и други духовни ценности.
Луис Бараган
Никога, със сигурност, не знаеш колко красиво едно момиче е, докато не го срещнеш. Цялата й красота се крие в индивидуалността й.
Зак Ефрон
Пътят към мъжкото сърце напоследък не е чрез храна, красота, с*кс и привлекателен характер, а чисто и просто способността да се правиш, че хич не се интересуваш от него.
Хелън Филдинг
Смисълът на живота е в красотата и силата на стремежите към целите - и трябва всеки ден от битието да има своя някаква висока цел.
Максим Горки
Девицата погубва красотата си в блудство, а мъжът мъжеството си - в кражби.
Даниил Заточник
Човешките чувства са като буйни реки, които благославят земята: те не чакат красотата – те прииждат като непреодолими сили и носят красота със себе си.
Джордж Елиът
От многото знаменити мъже, които са ме обичали, нито един - подчертавам, нито един не ми е предложил брак. Защото в жената мъжете ценят не красотата, а покорството и смирението. Това аз не мога да им предложа.
Джина Лолобриджида
Красотата е чудо на чудесата. Само повърхностните хора не съдят по външния вид.
Оскар Уайлд
Всеки, който запазва способността да вижда красотата, никога не остарява.
Франц Кафка
Забелязали ли сте, че любовта е мълчание? Това е, когато държите ръката на любимия човек, когато гледате детето с любов, когато попивате красотата на вечерта. Любовта няма нито минало, нито бъдеще, така както необикновеното състояние на мълчанието се намира извън времето.
Джиду Кришнамурти
Красотата е истина, истината е красота.
Джон Кийтс
Красотата е реалност, погледната през очите на любовта.
Рабиндранат Тагор
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
30
Следваща