Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Красота" - страница 21
Всеки, който някога е посещавал бар, знае, че ако човек поръча вода, той няма да се запознае с бармана, а още повече със зашеметяваща красота.
Томи Яуд
...необичайната, биологично вградена чувствителност, която прави такива деца толкова неоправдано податливи на опасностите и несгодите на живота, ги прави също така по-възприемчиви към даровете и обещанията на живота. В това се крие една интригуваща и животворна тайна: че орхидеите не са счупени глухарчета, а различен, по-фин вид цвете. В борбите и слабостите на орхидеите се крие невъобразима сила и изкупителна красота.
Томас Бойс
Красотата е вече молитва.
Тонино Гуера
Смъртта, уникална версия на невидимата красота.
Тристан Цара
Определено се надявам да се отпусна, когато се върна. Ще изчезна в гората и ще се подмладя от красотата на планините.
Уангари Маатаи
Своята красота и аромат не губят само тези цветя, които не сме откъсали.
Уилям Олджер
Грацията на жените дава по-голям ефект, от красотата.
Уилям Хазлит
...окото става нечувствително към липсата на красота в даден обект и дори го намира за приятно, особено ако свикне за известно време.
Уилям Хогарт
Жената с тъмна коса, широки бедра и няколко излишни килограма винаги е била есенцията на красотата в Мароко.
Фатима Мерниси
Природата беше една от ключовите сили, които ме върнаха при Бог, защото исках да познавам Художника, отговорен за красотата, каквато виждах в голям мащаб на снимки от космически телескопи или в миниатюрен мащаб, като например в сложните дизайни на крило на пеперуда.
Филип Янси
Исус беше склонен да почита губещите от този свят, а не победителите. Нашата съвременна култура екстравагантно възнаграждава красотата, атлетичните умения, богатството и артистичните постижения, качества, които изглежда изобщо не са впечатлили Исус.
Филип Янси
Влюбих се. Чувствах се точно като падане, преобръщане на главата в състояние на непоносима лекота. Земята се наклони около оста си. По онова време не вярвах в романтичната любов, мислейки я за човешка конструкция, изобретение на италианските поети от четиринадесети век. Бях неподготвена за любовта, както бях за доброто и красотата. Изведнъж сърцето ми изглеждаше подуто, твърде голямо за гърдите ми.
Филип Янси
- Грозотата, Ерик, като красотата, е най-много зависи от външния вид на наблюдателя.
Ф. Пол Уилсън
Така се случва често - и наистина в тази епоха е необходимо красотата да бъде потъпквана и поругавана.
Фьодор Сологуб
Аз, при светлината на яркият ден, видях в твоята гола красота всички грехове на нощта.
Ханс Хайнц Еверс
Не можете да разберете красотата без душевен мир и не можете да се доближите до истината без страх.
Хасан Бласим
Красотата се разкрива в хода на преживяване с обект.
Хауърд Гарднър
Изкуството е израз на онези красоти и емоции, които вълнуват човешката душа.
Хауърд Пайл
Кичът е склонен да тъне в красота - недостатъкът му не е естетически, а етичен.
Херман Брох
Приятно, е тогава когато те ценят заради вътрешната красота - ето това е истински комплимент.
Хали Бери
Три добродетеля украсяват душата: красота, мъдрост и любов. Човек е длъжен да ги почита и да се стреми да ги постигне.
Хорхе Рици
При певците не всичко винаги зависи от таланта, красотата на гласът и майсторството. Понякога чувствам себе си като истински въжеиграч. Ние сме твърде зависими от външни фактори: самочувствие, време, тъй като нашият инструмент гласът е вътре в нас.
Хосе Карерас
Предишна
1
...
20
21
(Текуща)
22
...
30
Следваща