Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Красота" - страница 2
Странността е необходима съставка на красотата.
Шарл Бодлер
Едва ли мога да си представя тип красота, в която няма меланхолия.
Шарл Бодлер
Красотата е само до дълбочината на кожата. Мисля, че е много важно да се намери баланс, между ума, тялото и духа.
Дженифър Лопес
Винаги съм знаела какво искам, а това беше красота... във всякаква форма.
Джоан Крофорд
В сърцето на всеки човек има таен нерв, който отговаря на вибрациите на красотата.
Кристофър Морли
Всички хора губят с годините: младост, красота, здраве, пориви на честолюбие. И само глупостта никога не оставя хората.
Лудовико Ариосто
Красотата без очарование е като кукичка без стръв.
Нинон дьо Ланкло
Красотата наистина е добър дар от Бога; но за да не го смятат добрите за голямо добро, Бог го раздава дори на нечестивите.
Августин
Работата ми не е за "формата следва функцията", а "формата следва красотата" или, още по-добре, "формата следва женственото".
Оскар Нимайер
Красотата не е на лицето; красотата е лъч в сърцето.
Джубран Халил Джубран
За мен страница с добра проза е мястото, където човек чува дъжда и шума на битката. Той има силата да придава мъка или универсалност, които му придават младежка красота.
Джон Чийвър
Вчера се подчинихме на кралете и навихме вратове пред императорите. Но днес коленичим само пред истината, следваме само красотата и се подчиняваме само на любовта.
Джубран Халил Джубран
Очарованието е невидимата част от красотата, без която никой не може да изглежда истински красив.
София Лорен
Единствената красота, която познавам е здравето.
Хайнрих Хайне
Младостта е красива, защото има способността да вижда красотата. Този, който запази способността си да вижда красотата, никога не остарява.
Франц Кафка
Крехък дар е красотата.
Овидий
Красотата и мъдростта са в простотата.
Максим Горки
Глупостта не е пречка ако ти си възпитана и знаеш как да използваш красотата си.
Моника Белучи
Идеалната красота е мираж.
София Лорен
Светлината, най-голямата дъщеря на Бог, е главна красота в сградата.
Томас Фулър
Информацията все още не знание, знанието все още не е мъдрост, мъдростта все още не е истина, истината все още не е красота, красотата все още не е любов, любовта все още не е музика. Музиката е преди всичко.
Франк Запа
В истинската красота винаги има недостатък.
Френсис Бейкън
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
30
Следваща