Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Красота" - страница 17
Скъпи Боже, благодаря ти за този нов ден, неговата красота и светлина. Благодаря ви за моя шанс да започна отново. Освободете ме от ограниченията от вчера. Днес може да се преродя. Нека стана по-пълно отражение на Твоето сияние. Дай ми сила и състрадание, смелост и мъдрост. Покажи ми светлината в себе си и в другите. Мога ли да разпозная доброто, което е достъпно навсякъде.
Мариам Уилямсън
Науката - това е велика красота. Ученият в лабораторията не е просто техник: това е дете лице в лице с природните явления, действащи на него, като вълшебна приказка.
Мария Кюри
Изглежда, че интуитивното слушане изисква от нас да успокоим умовете си, докато красотата на нещата, по-стари от нашия ум, не ни открие.
Марк Непо
В огледалото се отразяваше безполезна и кратковременна красота.
Марк Шагал
Хората, които работят сами, познават красотата на усамотението. Може би по-голямата красота на самотата.
Марлена де Бласи
Започва с пропорциите. Архитектурата е изкуството на равновесието; точно както тялото се управлява от точни закони – дължина на ръцете, краката, положение на мускулите – една сграда се подчинява на правила, които гарантират нейната хармония. Подреждането на нещата е ключът към една фасада, красотата на храма произтича от реда, артикулацията на елементите един спрямо друг.
Матиас Енар
Красотата на святостта е това, което гробът, който поглъща всяка друга красота, не може да докосне или да нанесе някаква вреда.
Матю Хенри
Всички сме засегнати от произволните изблици на красота и бруталност в живота.
Меган Макафърти
... красотата не може да бъде скрита, за разлика от истината.
Меир Шалев
Изящество - изтънчено и строго съответствие, основано на чувството за красота.
Минеко Ивасаки
И после дълго време вървяхме през гората, без да казваме нищо, но този път имаше някаква красота в тази тишина, това беше нашият съюз.
Миро Гавран
Модата налага клиширана красота. Старая се да направя всичко, че да го поправя.
Миуча Прада
На оръжията, както и на жените, е нужна красота.
Михаил Калашников
От прекомерна красота губиш усещане за жизненост.
Мо Йен
Добротата, Истината и Красотата са на първо място.
Мюриъл Спарк
Няма красота на морала за красотата.
Надин Гордимър
Врагът ви иска да ви съблече, да се подиграва с вас и да продава тялото ви, но вашият небесен Отец иска да ви облече с красота, сила, достойнство и чест, които ще издържат.
Нанси Лий Демос
Моята красота е там, където мен вече ме няма.
Нарине Абгарян
Колкото и красива да е заобикалящата природа, колкото и да е приятна за окото с приказните красоти на пейзажа: морска повърхност, планински върхове, цъфтящи градини; колкото и произведения на изкуството да се създават, човек има нужда от човек, който да върви ръка за ръка, заедно. Тази стара истина лежи на повърхността, но никой не я вижда.
Наталия Солнцева
Не е виновно огледалото, ако то отразява нашите дефекти толкова ясно, колкото нашата красота.
Нийл Фъргюсън
Ние сме ограничени същества, обречени никога да не получат частица от мъдростта, която е необходима, за да се справим с безкрайността. Книгата ми има много общо с невероятната сила и красота на тази почти непостижима свобода. Тъй като никой от нас наистина не го опознава, ние не знаем какви изключително мощни опасности могат да се крият в него.
Ник Тошес
Красотата винаги е имала цел: да бъде от полза за живота.
Никос Казандзакис
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
30
Следваща