Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Красота" - страница 15
Добротата винаги удържа връх над красотата.
Хайнрих Хайне
В математиката и правото най-важното нещо - или по-точно най-забележителното - не е конкретна задача, не е доказателство, не е дали е било възможно да се спечели случай или да се намери отговор, а красота и икономичност на изпълнение.
Ханя Янагихара
На всички нива в живота човешкото сърце копнее за красивото; и красотата, която Бог ни дава, предназначена еднакво за всички хора.
Хариет Бичър Стоу
Неспособността ни да видим красотата ни най-малко не предполага, че красотата я няма. По-скоро предполага, че не гледаме достатъчно внимателно или с достатъчно широка перспектива, за да видим красотата.
Харолд Кушнер
Помислете за това: лесно е да видите Божията красота в един великолепен залез или в океанските вълни, разбиващи се в плажа. Но можете ли да намерите святостта в борбата за живот?
Харолд Кушнер
Който обича красотата, само поради тази причина не е в състояние да обича грозотата.
Хенрик Сенкевич
Книгите ми показаха ужас и красота.
Хишам Матар
Когато красотата ни заобикаля от всички страни, тя губи способността да докосва сърцето и само отсъствието му може да доведе до някакъв емоционален ефект.
Артър Кларк
Красотата и глупостта са стари другари.
Бенджамин Франклин
Когато работя върху проблем, никога не мисля за красотата. Мисля само как да реша проблема.
Бъкминстър Фулър
Не се интересувам ужасно от красотата. Това, което ме докосва е някой, който разбира себе си.
Вивиан Уестууд
А женската красота е подобна на слънчев блясък на море, която не може принадлежи на една единствена вълна.
Вирджиния Улф
Целта на всяко възпитанието трябва да бъде създаването на активна личност с добри идеали за обществен живот, в идеалите на истината, доброто и красотата.
Владимир Бехтерев
Приложете пътя на карате към всички неща. В това се крие красотата му.
Гичин Фунакоши
Ние търсим убежище в посредствеността, отчаяни от красотата, за която сме мечтали.
Гюстав Флобер
Взимаш писалката, а линиите танцуват. Вземаш флейтата и нотите блещукат. Взимаш четката и цветовете пеят. Така че всички неща имат смисъл и красота в онова пространство отвъд времето, където се намирате. Как тогава мога да сдържа нещо от теб?
Даг Хамаршелд
Заедно можем да намерим по-добри решения на всеки проблем или болка, отколкото можем сами. Красотата на съвременната епоха е, че сте в състояние да намерите отговори, а понякога геният е в комбинацията от идеи и енергия, която не пребивава само в един човек.
Дезмънд Туту
Да намериш красотата в тъжното, надеждата сред загубата и достойнството в неуспеха е голямо поетично изкуство.
Дейвид Мамет
Благодарение на хора като Дженифър Лопес и Холи Бери, които се снимат в нови филми, откриват своите линии чрез дрехите и се явяват идеали за красота, вече не съществува само един стандарт. На вас не ви е нужно да изглеждате като Барби.
Джесика Алба
Ако очите ви са заслепени от притесненията ви, не можете да видите красотата на залеза.
Джиду Кришнамурти
Природата е друг важен аспект на подхранването на душата. След поход в планината, където живеем, например, изпитвам забележително чувство на благодарност и страхопочитание. Умът ми утихва и ми позволява да виждам по-ясно красотата на творението. И чрез тази благодарност красотата на Вселената се отразява обратно на създателя.
Джоан Борисенко
Дрехите ви крият голяма част от вашата красота, но не крият некрасивото.
Джубран Халил Джубран
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
30
Следваща