Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Красота" - страница 12
И тъй като брадвата захапва навътре в гората, утешавайте се, че болката в сърцето ви и объркването в душата ви означава, че все още сте жив, все още човешки и все още отворен за красотата на света, въпреки че не сте го заслужили с нищо.
Пол Хардинг
На красотата на това, в което се беше натъкнала, на страха, че нещо ужасно ще се случи, защото не беше достатъчно бдителна. Тя плачеше от страх от нещо толкова добро, че нямаше да бъде достатъчно смела да го понесе.
Ребека Уелс
Красив букет или дълготрайно цъфтящо растение е традиционен подарък за жените, но аз препоръчах както на мъжете, така и на жените да пазят свежи цветя в дома заради тяхната красота, аромат и повдигане, което придават на нашите настроения.
Андрю Уейл
Има болка в сърцето ми за въображаемата красота на живот, който не съм имал, от който бях изключен, и тя никога не изчезва.
Робърт Гулрик
Разбира се, ние също живеем в свят на голяма красота, жертвена и страстна любов, нежност, просперитет, смелост и радост. Но доста от всичко това изглежда се случва независимо от парадигмата и високите мисли на философията. Винаги се е случвало. Точно защото винаги се е случвало, ние продължаваме да се борим с тези проблеми с надеждата, че може да се случва по-често и за повече хора.
Сара Мейтланд
Любовта превръща човека в океан от щастие, в образ на мира, в храм на мъдростта. Любовта е самото Аз на всеки човек, неговата истинска красота и славата на човешкото му съществуване.
Свами Муктананда
Силата е Божията ръка или ръка, всезнанието е Божието око, милостта е Божията наслада, вечността е Божията продължителност, но светостта е Божията красота!
Стивън Чарнок
Спирам да обръщам внимание, защото колкото и да обичам красотата, мразя глупостта и като видя двете заедно, ме вбесява.
Такър Макс
Мисля, че медиите от XX век се занимаваха с измама на хората - и красотата на Интернет е, че вече не можете да лъжете.
Такър Макс
Чудото е следното: че ще станете сутрин и ще можете да видите отново стряскащата красота на деня.
Уилям Кент Крюгер
Поставяйки светлините на прожекторите върху женското дете и оформяйки го като идеал за красота, той обрича зрялата жена на невидимост. Всъщност съвременният западен мъж налага теориите на Имануел Кант от деветнадесети век: За да бъдат красиви, жените трябва да изглеждат детински и безмозъчни. Когато една жена изглежда зряла и самоотвержена или позволява на бедрата си да се разширят, тя е осъдена на грозна. Така стените на европейския харем разделят младата красота от грозната зрялост.
Фатима Мерниси
Добродетелта не е нищо по-различно, от духовна красота.
Филип Честърфийлд
Красотата на написаното слово е, че тя може да се държи близо до сърцето и да се чете отново и отново.
Флорънс Литауър
Без значение колко лоши са нещата, винаги можете да видите красотата в тях. Колкото по-лоши стават нещата, толкова повече трябва да накарате себе си да видите магията, за да оцелеете.
Франческа Лия Блок
Красотата е безкрайност, изразена в крайна форма.
Фридрих Шелинг
Да увредите суверенитета на индивида означава да замените общност, вдъхновена от любов, благосклонност и красота, от друга, основана единствено на властта.
Ануар Садат
Никой, който не е напълно сляп, не може да не види, че Бог е събрал в жената цялата красота, на която е способен целият свят.
Хайнрих Корнелий Агрипа фон Нетесхайм
Докато истината в крайна сметка се сближава, красотата в крайна сметка се различава. Никой не може и никой не трябва да казва на никой друг това, което този човек трябва да смята за красиво.
Хауърд Гарднър
Бих искала да отида и да посетя отново джамията в Мека, само заради чистата й красота, а не заради Бог - много по начина, по който некатолик може да отиде до Ватикана поради красотата на сградите и артефактите.
Аян Хирси Али
Моето определение за красота е щастие. Вярвам, че когато сте щастливи, той блести и ви прави по-привлекателен и красив човек!
Бианка Балти
Уверена съм, че красотата съществува в очите на другите, главното е да чувстваш себе си в това тяло, в което си.
Ванеса Паради
Любовта е свещена. Красотата е свещена. Цветята са свещени. Птиците са свещени. А свещеността носи парфюма на любовта и състраданието. Затова любовта и състраданието са ароматът на свещеността. Звучи доста поетично, но... Бог Е поезия.
Васант Лад
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
30
Следваща