Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Филм" - страница 4
Филмите са като деца. Направихте ги, ги показахте пред обществеността, забравихте за тях. Но рано или късно те ще се върнат при вас - или ще искат нещо, или ще дадат нещо.
Уилям Дефо
Що се касае до киното, един от моите филми се казва "Истински лъжи". Това е добро име на конвенцията на Демократичната партия.
Арнолд Шварценегер
Мисля, че съм по-обвързан, емоционално и в занаятчийски смисъл, към филми, които разказват необикновени истории за извънредни съдби.
Бен Кингсли
Веднъж позвъних на своя дядо. "Ние тук гледахме твоя филм", - каза дядо. "Кой именно, дядо?" - казах аз. А той викна на моята баба: "Ей, Бети, как се казваше този филм който не ми хареса?"
Брад Пит
В своите филми американците винаги ми дават роли на отрепки. Но аз им отмъщавам правейки своите отрепки по-върхови, от техните герои.
Венсан Касел
Напротив, филмът може да популяризира идеята за промяна без каквото и да е политическо послание, но по своята форма и език може да каже на хората, че те могат да променят живота си и да допринесат за прогресивни промени в света.
Вим Вендерс
Филмът е много, много мощен носител. Може или да потвърди идеята, че нещата са прекрасни такива, каквито са, или може да затвърди схващането, че нещата могат да се променят.
Вим Вендерс
Всъщност е невероятно колко европейски филми - италиански, френски, немски и английски - са възстановили определена територия на публиката в своите страни през последните няколко години.
Вим Вендерс
Всеки филм, който подкрепя идеята, че нещата могат да се променят, е страхотен филм в моите очи.
Вим Вендерс
Това, което обикновено се нарича филми в американски стил, всъщност са студийни продукции.
Вим Вендерс
Така че малко ми омръзва да определям един тип филм като американски, а другия европейски или от някъде другаде, защото разделението вече не е вярно.
Вим Вендерс
В края на 80-те години количеството немски филми е намаляло до четири или пет процента от пазара, а останалите 95 процента са американски. Сега това са 20 до 30 процента немски продукции.
Вим Вендерс
Едно хубаво нещо относно това да участваш във филм е, че е добра терапия.
Дензъл Уошингтън
Исках да направя филм, в който съществата не приличат на нас.
Джим Хенсън
Правенето на филм е като да изгасиш огън със сито. Има толкова много елементи и става толкова сложно.
Джордж Лукас
Обожавам романтични комедии, на мен ми харесва да ги гледам и да играя в тях, а в такива филми тънко е отбелязано това, че обикновеното не е толкова важно.
Джулия Робъртс
Мисля че филмът е свят на режисьори. Театърът е място на актьори.
Диего Луна
Ако създателите на филми строяха самолети, те биха катастрофирали по време на първото си излитане.
Жан-Люк Годар
Когато първо стъпих на сцената, аз много се съмнявах. Аз се съмнявах, когато се снимах в своя първи филм. Ни винаги трябва да вървиш напред, проявявайки смелост, която не изключва съмнения.
Жан-Пол Белмондо
Пораждайки поглъщащи комикси и романи на ужасите и вдъхновен да стана писател заради романи, филми и комикси, аз винаги знаех, че ще напиша роман на ужаса.
Колсън Уайтхед
Искам да правя филми, с които мога да се свържа емоционално.
Крисчън Слейтър
Ако в края на годината мога да кажа, че съм видял десет истински - без никакви отстъпки добри филми, тогава годината е била успешна.
Куентин Тарантино
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
30
Следваща