Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Филм" - страница 2
Актьорите са агенти на промяната. Един филм, частица театър, музика или книга може да промени. Това може да промени света.
Алън Рикман
Трагичното кино е наистина страхотно. Подобни филми карат хората да се замислят за смисъла на живота и им помага да анализират случващото се. Въпреки че, в същото време развлекателното кино се явява един вид изцеление. Това е мястото, където забравяш за проблемите си.
Никълъс Кейдж
Обичам миризмата на филм. Просто ми харесва да знам, че там някъде в камерата се върти такъв.
Стивън Спилбърг
Смятам, че киното, филмите и магията винаги са били тясно свързани. Първите хора, които са правили филми са били магьосници.
Франсис Форд Копола
Ядосвам се, когато хората ме наричат екшън филмова звезда. Индиана Джоунс е приключенски филм, комикс, фантазия.
Харисън Форд
Днес много от критиците получават самолетни билети, хотелско настаняване, чанти, красиви фотографии, подаръци и други разходи, платени от дистрибуторите, а след това се очаква да напишат сериозни статии за филма.
Вим Вендерс
Филмите са нещо, което хората виждат по целия свят, защото има определена нужда от тях.
Вим Вендерс
Разбира се, французите правят много надеждни филми и все още е една от най-великите нации по отношение на световното кино, но истинският проблем е упадъкът във филмовата критика.
Вим Вендерс
Докато растях не съм гледал филми.
Дензъл Уошингтън
Когато работех във видеотеката, чувах, как родителите ругаеха детето си за това, че всеки път взима филми, които те са гледали и харесват. Детето си мисли "Защо да взимам нещо неизвестно? Да взема отново тази касета". И при мен е като детска психология - харесва ми този подход.
Куентин Тарантино
Винаги се надявам, че ако милион души гледат филма ми, те ще гледат милион други филми.
Куентин Тарантино
Мисля, че имаме грешна представа за комерсиален и интелектуален или артистичен филм. Защото всички филми са комерсиални.
Люк Бесон
Това е нещото при правенето на филм: Никога не завършваш с монтажа. Те просто го отнемат от вас.
Абел Ферара
Пиша за някой, който има свои собствени ограничения. Моят читател има известна трудност с концентрацията, което в моя случай идва от това, че съм зрител на филми.
Мануел Пуиг
Не искам да имитирам живота във филмите; Искам да го представя. И в това представяне използвате цветовете, които чувствате, а понякога те са фалшиви цветове. Но винаги е да покажете една емоция.
Педро Алмодовар
Повечето хора избират филми, които осигуряват точно това, което очакват, и им казват неща, които вече знаят. Други са по-любопитни. Ние сме поставени на тази планета само веднъж, а да се ограничим до познатото е престъпление срещу ума ни.
Роджър Ебърт
Никой не прави нарочно лоши филми.
Роланд Емърих
Езикът е много по-близо до филма, отколкото живописта.
Сергей Айзенщайн
Ако ще прекарвате две или три години от живота си, работейки върху нещо, трябва да направите филм, който се обсъжда, влияе на културата и се занимава със света, в който живеете.
Скот Рудин
Вие като публика можете да гледате на тези неща като на филми, но аз ги помня като социален опит.
Уолтър Хил
Най-страшният капан, в който може да попадне режисьора е страхът от това, че на този филм на зрителя ще му бъде скучно.
Хаяо Миядзаки
Въпреки песимизма, няма да правя филми, които казват: отчаяние, бягане и криене. Всичко, което искам да кажа е: не се страхувайте, някой ден всичко ще застане на мястото си и някъде определено ви очаква нещо добро.
Хаяо Миядзаки
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
30
Следваща