Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Филм" - страница 17
Няма да оспоря твоето тълкуване или да предложа друго, защото знам, че най-добрата линия на поведение е да оставим филма да говори сам за себе си.
Стенли Кубрик
Компанията трябва да се разглежда като разгръщащ се филм, а не като неподвижна снимка.
Уорън Бъфет
В добрия филм числото на главните герои трябва да бъде нечетно.
Франсоа Трюфо
Най-голямата опасност на която е подложен режисьора е да изгуби контрол над филма по време на работата по него. И това се случва по-често, отколкото изглежда.
Франсоа Трюфо
Хичкок прави своите филми така, че да не допусне баналност на екрана.
Франсоа Трюфо
Смятам да бъда най-големият голфър в света, най-добрият продуцент на филми в Холивуд, най-големият пилот в света и най-богатият човек в света.
Хауърд Хюз
Виждал е забраната на книги, музика и филми, затварянето на театри и кина, забраната на футбола и всички други безброй начини, по които либийската диктатура, като луд ревнив любовник, прониква във всеки аспект от публичния и частния живот.
Хишам Матар
Живея много прост живот. Не се снимам в много бюджетни филми. Нямам яхти или личен самолет, и следователно мен никога не са ме вълнували подобни неща, ако нещо се случи с тях.
Шарлиз Терон
Практическата стойност на историята е да хвърли филма от миналото през материалния проектор на настоящето на екрана на бъдещето.
Базил Лидъл Харт
Снимам филми само за това, което преживявам в настоящия момент, стараейки се да не се увличам много по философията.
Бернардо Бертолучи
Всеки филм трябва да бъде трилър, даже ако в него има само скромна любовна история.
Бернардо Бертолучи
Добрият филм не може да се направи без голям разход на енергия, време и мисли. А за да снимаш лош филм... Такива хора и без мен са достатъчни.
Венсан Касел
Обичам киното. Но това не означава, че аз обичам да гледам три филма на ден. Три добри филма в годината е достатъчно.
Вернер Херцог
Аз правя филми, за да се избавя от болките, примерно така се избавих от кошмар.
Вернер Херцог
Светът на модата. Интересува ме светът, а не модата! Но, може би бях твърде бърз, за да оставя модата. Защо не го погледнете без предразсъдъци? Защо не го разгледате като всяка друга индустрия, като филмите например?
Вим Вендерс
Обичайки фотографията и желаейки да бъде художник, всичко се оказва в процеса на създаване на филми. Странно е професионално да си свързан, защото те свързва с архитектурата, свързва те с живописта, свързва те с писатели, с актьори. Свързва ви с наистина всички изкуства.
Вим Вендерс
Създателите на филми казват на актьорите да коригират езика на тялото си, а известното присъствие на актьора е неговият или нейният език на тялото. Именно това ги прави специални и филмова звезда. Капиталът на актьора е неговото тяло.
Вим Вендерс
Снимането на филми наистина е свързано с живота и всички изрази, които различни изкуства са установили, че позволяват достъп до живота. Кинопроизводството засяга всичко това.
Вим Вендерс
Колкото по-лош е филма, толкова повече вертолети има в него.
Дейв Бари
Стереотипът на психотерапията, представен в популярни книги и филми, лежи на дивана и казва каквото ви хрумне, докато любезният психоаналитик слуша и кима съзнателно от време на време. След години и години трябва да се случи нещо прекрасно.
Дейвид Бърнс
Винаги правете нещата по най-малко интересния начин, по най-грубия начин и правите по-добър филм. Това е моят опит.
Дейвид Мамет
Почти всички сценарии на филми съдържат материал, който не може да бъде заснет.
Дейвид Мамет
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
30
Следваща