Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Филм"
Всичко, което ви трябва за един филм, е пистолет и момиче.
Жан-Люк Годар
В филма трябва да има начало, среда и край - но не и задължително в този порядък.
Жан-Люк Годар
В художествените филми режисьорът е бог, а в документалните – Бог е режисьорът.
Алфред Хичкок
За мен единственият способ да се избавиш от своите страхове е да снимаш филм за тях.
Алфред Хичкок
Филмите са единственият бизнес, където можете да излезете отпред и да се аплодирате сам.
Уил Роджърс
Жената трябва да бъде като добър филм на ужасите – колкото повече неща оставя на въображението, толкова по-добре.
Алфред Хичкок
Ако искате да знаете всичко за Анди Уорхол, просто погледнете повърхността: повърхността на моите картини, моите филми и мен самият, ето ме тук. И под него няма нищо.
Анди Уорхол
Всеки път, когато отида да гледам филм - това е магия - без значение за какво се разказва в него.
Стивън Спилбърг
Да се снимаш в лош филм е все едно, да плюеш във вечността.
Фаина Раневска
Пиша филми за скитници, хора, които плюят по правилата и не харесвам филми за хора, които унищожават скитниците.
Куентин Тарантино
Всеки страхотен филм трябва да изглежда нов всеки път, когато го видите.
Роджър Ебърт
Този филм струва 31 млн. долара. С такива пари аз бих модъл да завладея някоя страна.
Клинт Истууд
За четвърти път гледам този филм и трябва да ви кажа, че днес актьорите играха както никога досега.
Фаина Раневска
Филмите ми са от онези, които се показват в затворите и самолетите - защото от там не може да се излезе.
Бърт Рейнълдс
В Холивуд има стара поговорка: "Не е важна дължината на филма, а как го използвате."
Бен Стилър
Един филм е - или трябва да бъде, повече музика отколкото измислица. Трябва да е движение от настроения и чувства. Темата, която е зад емоцията, както и смисълът - идват по-късно.
Стенли Кубрик
Аз не създавам филми просто, за изкарвам пари. Аз изкарвам пари, за да създавам филми.
Уолт Дисни
Животът е като филм, напиши своя собствен край. Продължавай да вярваш, продължавай да се преструваш.
Джим Хенсън
Жена, която се съблича публично, ми напомня за режисьор, който в самото начало на филма съобщава загадката.
Алфред Хичкок
Разбрах какво можеш да направиш във филми, като се обградиш с гении.
Ричард Донър
Живеем в епоха, когато е по-евтино и по-изгодно да купуваме права върху филм, отколкото да ги снимаме.
Хаяо Миядзаки
Щастлив съм, че правя филмите, които правя и бих искал Западът да бъде впечатлен от това, което правим в Индия.
Шарук Кхан
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
30
Следваща