Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лице" - страница 4
В творбите на всички велики поети всъщност няма второстепенни персонажи, всяко действащо лице си е главен герой на своето място.
Хайнрих Хайне
Незаетият с работа човек никога не може да се наслади на пълно щастие; върху лицето на безделника винаги ще намерите отпечатък на недоволство и апатия.
Хайнрих Хайне
Лицето на злото винаги е лицето на абсолютната нужда.
Уилям Бъроуз
Всички мъже са еднакви. И те имат различни лица само, за да могат жените да го различават.
Мерилин Монро
Ние никога не трябва да забравяме за своите задължения като политици пред нашата страна и нейните граждани. Ние сме длъжни да останем скромни пред лицето на нашият народ.
Ангела Меркел
Забелязала съм, че ако не ям хляб захар, тлъсто месо, не пия бира с риба - лицето ми става по-малко, но по-тъжно.
Фаина Раневска
След като човек започне да счита себе си за център на вселената и мярка за всички неща, светът започва да губи своето човешко лице, а човек губи контрол над света.
Вацлав Хавел
По-добре е да играеш пред празни кресла, отколкото пред празни лица.
Алек Гинес
Имаше време, когато хората казваха: "Джим, ако продължаваш да правиш физиономии, лицето ти ще замръзне така". Сега те просто казват: "Плати му!"
Джим Кери
Тероризмът се превърна в системно оръжие на война, която не познава граници или рядко има лице.
Жак Ширак
Желанието на Израел да си сътрудничи тясно със САЩ за защита на американските интереси в региона промени нейния имидж в очите на много официални лица във Вашингтон.
Ицхак Рабин
Художниците и мъдреците на древният свят винаги са се старали в малко да казват много. Заради това умът на древните е дълбоко скрит в техните творения; по-новия свят до голяма степен прилича на обеднелите търговци, които влагат цялото си лице в стоките.
Йохан Винкелман
Ако изборът в любовта се решаваше само от волята и разума, тогава любовта не би била чувство и страст. Наличието на елемента на непосредственост се забелязва и в най-разумната любов, защото от няколко еднакво достойни лица се избира само едно и този избор се основава на неволното влечение на сърцето.
Висарион Белински
Човек без усмивка на лицето си не трябва да отваря дори лавка.
Дейл Карнеги
Всеки път, когато жената не разбира нещо, на лицето и се появява приятна и нежна усмивка и тогава изглежда, че тя всичко разбира.
Етиен Рей
Мнозина кой знае защо мислят, че несправедливите завоевания позорят държавата много по-малко, отколкото кражбите на отделни лица.
Клод Адриан Хелвеций
Комунизмът е сам по себе си само вариант, най-успешния вариант на фашизма. Фашизъм с човешко лице.
Сюзан Зонтаг
Хичкок ни го прави много ясно. Има обективна и субективна камера, както в литературата има разказвач от трето и първо лице.
Мануел Пуиг
Ако нещо се случи с мен, чие лице ще бъде на първа страница на вестника, който моли за мен? Дали човек струва повече, защото има кой да скърби за него?
Мелина Маркета
Невзрачното лице и лошата фигура са помогнали на много жени да попаднат в рая.
Мина Антрим
Либертарианците смятат държавата за върховен, вечен, най-добре организиран агресор срещу лицата и имуществото на масата на обществото. Всички държави навсякъде, независимо дали са демократични, диктаторски или монархични, независимо дали са червени, бели, сини или кафяви.
Мъри Ротбард
Аз определям анархисткото общество като такова, при което няма законова възможност за принудителна агресия срещу личността или собствеността на никое лице.
Мъри Ротбард
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
30
Следваща